Huren.nl adviseert: alles over het huren van bakwagens

Dé informatie die je nodig hebt om de juiste bakwagen te huren.

Huren.nl adviseert: alles over het huren van bakwagens

Een bakwagen is een verhuisbus, waarvan het laadgedeelte (de bak) los staat van de cabine. Het huren van een bakwagen met een laadklep is ideaal als je grote objecten gaat vervoeren. Of je nou gepast vervoer zoekt voor een aantal gehuurde of gekochte spullen, of een verhuizing aan het plannen bent, het huren van een bakwagen is voor veel klussen geschikt. Wanneer je zware spullen in de bakwagen wil laden, is de laadklep je beste vriend. Lees hieronder alles wat je moet weten over het huren en gebruiken van bestelwagens met een laadklep. 

Waar moet je op letten voordat je een bakwagen huurt?

 • De prijs van bakwagens die nieuwer zijn dan twee jaar, zijn vaak wat duurder. Een voordeel van nieuwe bakwagens is dat je zeker kan zijn van de kwaliteit.

 • Verhuurbedrijven verhuren vaak zowel bakwagens met laadklep als bakwagens zonder laadklep. Doorgaans is een bakwagen zonder laadklep goedkoper om te huren.

 • Kies voor een gevestigd verhuurbedrijf waar genoeg keuze is en waarvan je de naam misschien al kent. Of kies juist voor een klein, zelfstandig verhuurbedrijf bij jou in de buurt. 

 • Wist je dat sommige verhuurbedrijven een voordelig dagdeeltarief hanteren? Heb je de bakwagen maar een paar uur nodig, dan hoef je hem niet de hele dag te huren en ook niet de volle dag te betalen.

 • Vaak vermelden de verhuurders hun prijzen exclusief BTW. Houd er daarom rekening mee dat soms 21% bij het bedrag opgeteld moet worden. Er zijn ook verhuurders die juist de all-inclusive prijzen vermelden.

 • Overige extra kosten waar je rekening mee moet houden: de borg (die krijg je natuurlijk terug mits je de bestelwagen in goede staat inlevert), verzekeringskosten, brandstofkosten, accessoires, eventuele milieuheffingen en het afkopen van je eigen risico.

 • De prijs per kilometer verschilt per verhuurbedrijf. Vaak is er een aantal kilometers gratis, bijvoorbeeld de eerste 100 km. Dit wordt aangegeven als ‘vrije kilometers’. Daarna komen er kosten per kilometer bij. In sommige gevallen wordt er een all-in prijs aangeboden. 

Handige tips en weetjes van Huren.nl

Nu we besproken hebben waar je allemaal op moet letten betreft de prijs van de huur van bakwagens, bespreken we waar je verder rekening mee moet houden. Er zijn namelijk nog meer punten waar je verhuurbedrijven op kan vergelijken. Het volgende vergelijkingspunt zit hem in de bakwagens zelf. Hieronder de belangrijkste punten op een rij:

 • De grootte van de bakwagen is van belang. Met name als je grote objecten moet vervoeren is het belangrijk dat je een bestelwagen huurt die groot genoeg is. Let hierbij niet alleen op de maten van de bakwagen zelf, maar vooral op de binnenmaten!

 • Het laadvermogen kan sterk verschillen. Ga je zware last vervoeren? Let er dan op dat je een bakwagen huurt die genoeg laadvermogen heeft. Het laadvermogen van bestelwagens die verhuurd worden verschilt sterk en zit meestal tussen de 500 kilogram tot 1000 kilogram.

 • Heb je liever een handgeschakelde bakwagen of een automaat? Bij veel grotere verhuurbedrijven kun je hiertussen kiezen. Ook kun je de afweging maken of je een diesel wilt of een bakwagen die op benzine rijdt.

Wanneer je deze tips toepast kun je een weloverwogen vergelijking maken. Hierdoor weet je zeker dat je een zo voordelig mogelijke bakwagen huurt, die precies aan jouw eisen en wensen voldoet. 

Lees hieronder nog een paar extra tips:

 • Let erop dat veel verhuurbedrijven een maximum aantal kilometers hanteren. Daarna betaal je een extra bedrag per kilometer. Vaak is dit afhankelijk van de huurtermijn.

 • Bijna alle bakwagens zijn gewoon te besturen met rijbewijs B.

 • Ga je in het weekend huren, bekijk dan of het verhuurbedrijf van de bakwagen ook op zaterdag en zondag open is!

 • Veel verhuurders bieden handige accessoires (te huur) aan zoals verhuisdozen, verhuisdekens en steekwagens.

Hopelijk helpen deze tips je goed op (de) weg!