Alles wat je moet weten over het EK

De belangrijkste informatie over het EK op een rijtje, plus de beste tips voor een geslaagd EK feest!

Alles wat je moet weten over het EK

Het Europees Kampioenschap (EK) voetbal staat voor de deur en het is wederom een van de populairste sportevenementen van het jaar. Duitsland, een land met een grote voetbalgeschiedenis en een passie voor de sport, is de gastheer voor dit toernooi. Het beloven spannende wedstrijden te worden, niet alleen voor voetballiefhebbers in Europa, maar ook voor fans wereldwijd. Misschien heb je het geluk dat je bij één of bij alle wedstrijden in het stadion aanwezig kunt zijn. Als je het EK niet vanuit het stadion beleeft, is dit geen reden tot teleurstelling. Als we in Nederland hard genoeg juichen, kunnen onze Oranje Leeuwen het in Duitsland horen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om de voetbalwedstrijden vanuit Nederland op een feestelijke manier te bekijken. Hieronder vind je alle belangrijke data en informatie over de wedstrijden van Nederland +  tips om optimaal te genieten van het EK.

Belangrijke data voor Nederlandse fans

  • Zondag 16 juni: Nederland speelt de eerste wedstrijd tegen Polen om 15:00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd vindt plaats in het Volksparkstadion in Hamburg.

  • Vrijdag 21 juni: Nederland speelt om 21:00 uur tegen Frankrijk. In de RB Arena in Leipzig.

  • Dinsdag 25 juni: Nederland neemt het om 18:00 uur op tegen Oostenrijk. In het Olympiastadion in Berlijn.

  • De finale: Deze vindt plaats op zondag 14 juli om 21:00 uur in Berlijn. 

De verwachtingen zijn hooggespannen en de Oranjekoorts is in volle gang. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman is de winst in zicht. Het zou niet de eerste keer zijn dat Nederland de winst behaalt in Duitsland. Tijdens het EK in Duitsland in 1988 won Nederland ook, dit is natuurlijk een hoogtepunt in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. 

Naast Nederland wordt er van de traditionele krachtpatsers zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië verwacht om ver te komen in het toernooi. Andere sterke teams zoals Engeland en België zijn ook favoriet om dit toernooi hoog te eindigen.

Wat je verder moet weten

  • Puntensysteem: Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op, een gelijkspel 1 punt en een verlies 0 punten.

  • Steden: De wedstrijden worden gespeeld in tien verschillende steden in Duitsland. Deze steden zijn: Berlijn, München, Düsseldorf, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, Dortmund, Gelsenkirchen en Frankfurt. De finale in Berlijn zal worden gespeeld in het Olympiastadion. 

Hoe jij de voetbalwedstrijden kunt kijken en het EK kunt vieren

Blijf je in Nederland om de wedstrijden te volgen? Kies er dan voor om een feestelijke sfeer thuis of bij vrienden te creëren door een beamer, een groot scherm, een biertap en een goede geluidsinstallatie te huren. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden:

  1. Beamer en groot scherm: Zorg ervoor dat je de wedstrijden in groots kunt bekijken, alsof je zelf in het stadion zit.

  2. Geluidsinstallatie: Een goede geluidsinstallatie zorgt ervoor dat je geen enkel commentaar of gejuich mist en draagt bij aan een echte stadion ervaring.

  3. Biertap: Voorzie je gasten van een verfrissend biertje tijdens de wedstrijden, waarmee ze kunnen proosten op elk doelpunt dat Nederland maakt.

  4. Decoratie: Kleed je ruimte aan met vlaggen, sjaals en andere Oranje accessoires om de juiste sfeer te creëren.

Dit zijn enkele manieren waarop je het EK kunt vieren met vrienden en familie. Het is in ieder geval hoe wij van Huren.nl het gaan doen. Zorg ervoor dat je de speeldata in je agenda zet en bereid je voor op een spannende EK-ervaring. Laten we samen hopen op een geweldige prestatie van het Nederlands Elftal. Hup Holland Hup!