Afvalcontainer huren? Lees de informatie, tips en weetjes van Huren.nl

Afvalcontainer huren? Lees de informatie, tips en weetjes van Huren.nl

 

http://www.huren.nl/c116/afvalcontainersAfvalcontainers worden gehuurd door professionals, bijvoorbeeld op bouwterreinen voor puinafval en door hoveniers voor tuinafval. Ook voor particulieren is het huren van een afvalcontainer erg aantrekkelijk, bijvoorbeeld bij een verbouwing thuis. Huren.nl heeft de verhuurders van afvalcontainers op een rij gezet, en heeft in dit blog de nodige informatie, tips en handige weetjes over het huren van afvalcontainers op een rijtje gezet. Essentieel voor iedereen die voor het eerst een afvalcontainer gaat huren!

Afvalcontainers hurenDe prijzen van verschillende afvalcontainers

Een afvalcontainer huren is erg makkelijk, maar het is wel zaak om eerst de juiste afvalcontainer uit te kiezen. Hier zal ook de prijs flink van afhangen. Kies de container voor het soort/type afval dat jij kwijt wilt. Waarschijnlijk zal de afvalcontainer zelf er niet anders uit zien. Het verschil zit hem met name in de afvalverwerking en de kosten daarvan voor het verhuurbedrijf. Puinafval is nou eenmaal makkelijker te verwerken dan grofvuil of dakafval. Daarom is het huren van een afvalcontainer bedoelt voor dakafval aanzienlijk duurder dan een container huren voor puinafval.

Voor het merendeel gebaseerd op containers van 3m3, zijn de prijzen voor de verschillende afvalcontainers bij verschillende verhuurders als volgt:

Deze prijzen zijn dus bijna allemaal gebaseerd op containers van 3m3 of soortgelijk. Hoe groter de container, hoe meer afval, hoe meer werk bij het plaatsen en ophalen, en dus hoe duurder het huren wordt. Huur dus een kleine container als je niet veel afval hebt.

Wist je trouwens dat:

 • De meeste containers verhuurd worden inclusief een aantal dagen, weken of zelfs maanden ‘huurvrij’. Stel, je huurt een container inclusief drie weken huurvrij, dan hoef je pas na de derde week huur te gaan betalen per week voor de afvalcontainer.
 • De meeste verhuurbedrijven afvalcontainers verhuren met een all-in-prijs. Dit betekent dat het plaatsen en het ophalen van de afvalcontainer bij de huurprijs inbegrepen zit, evenals het verwerken van het afval, en vaak dus ook een aantal dagen/weken/maanden een huurvrije periode.
 • Er ook containers te huur zijn die overdekt zijn? Deze gesloten afvalcontainers kunnen verschillen in prijs met de open afvalcontainers
 • Sommige verhuurbedrijven ook afvalcontainers verhuren inclusief een handige laadklep? Denk ook aan het huren van een stortkoker of minishovel, zo kun je eenvoudig het afval in de afvalcontainer laden.

 

Afvalcontainer Huren.nlHet plaatsen en vullen van de afvalcontainer

De meest gangbare maten van afvalcontainers zijn: 3m3, 6m3 en 10m3. De meeste afvalcontainers, ook de grotere van bijvoorbeeld 10m3, passen gewoon op een parkeerplaats bedoelt voor één auto. Dat betekent dat de meeste afvalcontainers gewoon bij jou voor de deur in de straat geplaatst kunnen worden. Het kan zijn dat hier wel een paar regels aan gelden, zowel vanuit de gemeente als van het verhuurbedrijf:

 • Vooral in steden kan het nodig zijn om een vergunning aangevraagd en gekregen te hebben voor het plaatsen van een container voor jouw deur. Dat komt omdat je deze container in de openbare ruimte plaatst. Het is raadzaam om zelf contact op te nemen met jouw gemeente.
 • Het verschilt per verhuurder of het nodig is dat je aanwezig bent op het moment van het plaatsen en ophalen van de container. Als de container op een zeer specifieke plaats terecht moet komen, is het raadzaam om aanwezig te zijn bij de plaatsing, of goed gedetailleerde aanwijzingen achter te laten bij het verhuurbedrijf.
 • Afhankelijk van het type container en het verhuurbedrijf, mag je doorgaans de container vullen tot 10-20 centimeter boven de rand. Het is nooit toegestaan om delen uit de container te laten steken aan de zijkanten.

Na de huurperiode komt het verhuurbedrijf de gevulde container weer ophalen. Veel verhuurders bieden de mogelijkheid om via hun website een online ophaalformulier in te vullen.

Wat mag er wel en niet in de afvalcontainersAfvalcontainers Huren.nl

Je huurt een afvalcontainer specifiek voor het soort afval dat je wilt laten verwerken door het verhuurbedrijf. Daarom is het ten strengste verboden om ander afval in de container te doen dan waar deze geschikt voor is. De volgende algemene regels gelden over wat er wel en niet in een container mag:

 • Gevaarlijk afval zoals klein chemisch afval (verfresten, spuitbussen, kitspuiten) mag niet in een container
 • Asbesthoudend materiaal mag niet in een container
 • Accu’s en/of bijtende/irriterende stoffen ook niet
 • Grond en zand verschilt per afvalcontainer, maar over het algemeen geldt
  vaak dat je niet meer dan 5% grond en zand in een afvalcontainer mag laden.

Op Huren.nl vind je een overzicht per container aan wat er wel en niet in een afvalcontainer mag.

Geef een reactie