Alles over het huren van een camper

Alles over het huren van een camper

Grote camper hurenOm het reizen met een camper echt te voelen, moet je het natuurlijk gewoon meemaken, maar je kunt het je ook proberen voor te stellen. Je bent in een Nederland, ergens in Europa of op een ander continent en je kunt gaan een staan waar je wilt, met al je spulletjes! Je kunt Naar één plek reizen en daar en tijdje blijven, of je kunt een rondreis maken door elke keer een paar dagen op dezelfde plek te blijven en dan weer verder te gaan: het kost je helemaal geen moeite, je hoeft je koffer niet uit te pakken want je kleding ligt gewoon in de kastjes. Je hoeft geen tent op te zetten want alles staat al klaar in je camper. Je hoeft soms niet eens in te checken in een hotel of op een camping: sommige landen hanteren een beleid waarbij je bijna overal vrij kunt kamperen.

Wat moet je weten voor je een camper gaat huren?

Als je zelf niet in het bezit bent van een camper is het ideaal om er eentje te huren. Misschien ben je uiteindelijk van plan om een camper te huren, maar het kan erg handig zijn om eerst eens op vakantie te gaan met een huurcamper, zodat je echt weet dat het iets voor jou is. Bij het uitkiezen van het juiste verhuurbedrijf en de juiste camper kun je een aantal aspecten in gedachten houden:

 • De prijs:

De prijs van campers kan erg uiteenlopen. Dat hangt af van luxe (welke faciliteiten heeft de camper), grootte, en bij welk verhuurbedrijf je huurt (groot, gevestigd verhuurbedrijf, of kleinere verhuurder). Je kunt al een camper huren vanaf €275,- per week, maar hoe groter en luxer de camper wordt, hoe duurder, en zit je al snel boven de duizend euro.

 • Faciliteiten:

De prijs is dus met name afhankelijk van de grootte en luxe. Faciliteiten die je in de meest sobere camper vaak wel kunt vinden zijn: een keukenblokje met stromend (warm) water, een koelkast, een gaspitje en stroomvoorziening voor opladen van elektrische apparaten en bijvoorbeeld voor een waterkoker (let op: wees zuinig als je lang stilstaat op één plek en geen stroomaansluiting. De camper laadt zich op tijdens het rijden).

 • Luxe:

De meer luxe campers bieden natuurlijk extra comfort. Hierbij kun je ook een ingebouwd chemisch toilet vinden, eventueel ook een douche, verwarming en airco.

 • Slaapplaatsen:

Bekijk of de camper genoeg slaapplaatsen heeft. Er zijn campers te huur met twee slaapplaatsen, maar ook met zes slaapplekken of zelfs meer. Houd er rekening mee dat er niet altijd evenveel zit- als slaapplekken zijn. Sommige campers zijn omgebouwde personenbusjes en bieden zitplaats voor vijf personen, maar slechts een slaapplek voor twee.

Wat is er nog meer handig om te weten als je een camper huurt?

Als je een camper huurt kan het zijn dat je je moet houden aan een aantal, dat het verhuurbedrijf voorschrijft. Vergelijk de verhuurbedrijven op de mogelijkheden en overleg altijd met de verhuurder als je twijfelt over of iets kan of niet.

 • Het is vrijwel nooit toegestaan om te roken in huurcampers
 • Vaak mogen er geen huisdieren in de camper komen
 • Meenemen van gevaarlijke apparaten zoals een frituur of magnetron zijn vaak niet toegestaan
 • Huur je een camper in Nederland? Overleg dan met het verhuurbedrijf of je naar het buitenland mag met de camper. Dit is in verband met verzekeringen niet altijd toegestaan.
 • Sommige verhuurbedrijven verbieden het om met de huurcamper naar wintersportoorden te gaan, vanwege verhoogd risico van ongevallen.

Het kan zijn dat bepaalde verhuurbedrijven andere regels hanteren. Lees dus altijd de voorwaarden goed door. Hieronder volgen nog een aantal tips zodat je helemaal voorbereid op reis kunt gaan met een huurcamper!

 • In bijna alle campers mag je rijden met rijbewijs B, maar er zijn uitzonderingen
 • Veel verhuurders hanteren een minimumleeftijd voor het huren van een camper. Vaak is deze leeftijd 21 jaar oud, maar dit kan verschillen
 • Vaak kun je een reisverzekering afsluiten via de camperverhuurder
 • Bekijk of je je eigen risico kunt afkopen. Hierbij betaal je een bepaald bedrag en ben je volledig verzekerd, voor in het geval er iets gebeurt met de camper
 • In de volle zon kamperen? Kies een camper met kleinere ramen als je niet de hele dag de volle zon in je camper wilt (of juist wel, als je daarvan houdt, natuurlijk!)
 • Zorg dat, als je gaat rijden, alle losse objecten goed vaststaan. Denk ook aan de potten en pannen in de kastjes
 • Het is handig dat je altijd alles bij je hebt in de camper, maar zorg wel dat dure objecten goed uit het zicht blijven als je de camper verlaat. Blindeer ’s nachts de ramen

Geef een reactie