Huren.nl adviseert: alles over het huren van bakwagens

Huren.nl adviseert: alles over het huren van bakwagens

http://www.dreamstime.com/-image23047969Een bakwagen is een bedrijfswagen, waarvan het laadgedeelte (de bak) losstaat van de cabine. Het huren van een bakwagen met een laadklep is ideaal als je grote objecten gaat vervoeren. Of je nou een aantal spullen hebt gehuurd of aangeschaft en hier gepast vervoer voor zoekt, of een verhuizing aan het plannen bent, het huren van een bakwagen is voor veel klussen geschikt. Een laadklep is handig wanneer je veel en zware spullen in de bakwagen wilt laden. Lees hieronder alles wat je moet weten over het huren en gebruiken van bestelwagens met een laadklep. Waar moet je op letten voor je een bakwagen huurt?

 • De prijs van bakwagens die jonger zijn dan twee jaar, zijn vaak wat duurder. Voordeel is dat je zeker kan zijn van de kwaliteit.
 • Verhuurbedrijven verhuren vaak zowel bakwagens met laadklep, als bakwagens zonder laadklep. Doorgaans is een bakwagen zonder laadklep goedkoper om te huren.
 • Kies voor een gevestigd verhuurbedrijf waar genoeg keus is en je het verhuurbedrijf kent, of kies juist voor een klein, zelfstandig verhuurbedrijfje bij jou in de buurt, dat minder kosten heeft en dus vaak bestelwagens/bakwagens voor een lagere prijs kan verhuren.
 • Wist je dat sommige verhuurbedrijven een voordelig dagdeeltarief hanteren? Heb je de bakwagen maar een paar uur nodig, dan hoef je hem niet de hele dag te huren en de volle hap te betalen.
 • Vaak vermelden de verhuurders hun prijzen exclusief BTW. Houd er daarom rekening mee dat soms 21% bij het bedrag opgeteld moet worden. (Sommige verhuurders
  vermelden juist all-inclusive prijzen).
 • Overige extra kosten waar je mee rekening moet houden zijn: de borg (die krijg je natuurlijk terug mits je de bestelwagen in goede staat inlevert), verzekeringskosten, brandstofkosten, accessoires, eventuele milieuheffingen en het afkopen van je eigen risico.

Blog Bakwagen met laadklepHandige tips en weetjes van Huren.nl

Nu hebben we alles waar je op moet letten wat betreft de prijs van de huur van bakwagens besproken. Natuurlijk is dit niet het enige waar je verhuurbedrijven op kan vergelijken. Het volgende vergelijkingspunt zit hem natuurlijk in de bakwagens zelf. Huren.nl zet hieronder de belangrijkste punten op een rij.

 • De grootte van de bakwagen is van belang. Met name als je grote objecten moet vervoeren is het belangrijk dat je een bestelwagen huurt die groot genoeg is. Let hierbij niet alleen op de maten van de bakwagen zelf, maar vooral op de binnenmaten!
 • Het laadvermogen kan sterk verschillen. Ga je zware last vervoeren? Let er dan op dat je een bakwagen huurt die genoeg laadvermogen heeft. Het laadvermogen van bestelwagens die verhuurd worden verschilt sterk en zit meestal tussen de 500 kilogram tot 1000 kilogram.
 • Heb je liever een handgeschakelde bakwagen of een automaat? Bij veel grotere verhuurbedrijven kun je kiezen. Ook kun je de afweging maken of je juist een diesel wilt of een bakwagen die op benzine rijdt.

Bakwagen zonder laadklepAls je deze tips ter handen neemt kun je een weloverwogen vergelijking maken. Dan weet je zeker dat je een bakwagen huurt die zo voordelig mogelijk is, maar wel precies aan jouw eisen en wensen voldoet. Lees hieronder nog een paar extra tips:

 • Let erop dat veel verhuurbedrijven een maximum aantal kilometers hanteren. Vaak is dit afhankelijk van de huurtermijn.
 • Bijna alle bakwagens zijn gewoon te besturen met rijbewijs B.
 • Ga je in het weekend huren, bekijk dan of het verhuurbedrijf van de bakwagen ook op zondag open is!
 • Veel verhuurders bieden ook handige accessoires (te huur) aan zoals verhuisdozen, verhuisdekens en steekwagens.

 

Geef een reactie