5 mei bevrijdingsdag: we maken er weer een feestje van!

5 mei bevrijdingsdag: we maken er weer een feestje van!

bevrijdingsdagIeder jaar op 5 mei vieren we de dag dat Nederland in 1945 bevrijd werd van de Duitse bezetting. We staan stil bij de vrede en de veiligheid waarvan we genieten en dat resulteert in een massale feeststemming. Overal hoor je muziek en kun je genieten van optredens, straatfeesten, bevrijdingsfestivals, kraampjes en blije gezichten. Join in!

Organiseer een optreden bij jou in de buurt

Ben je muzikaal en heb je een paar vrienden die ook een muziekinstrument spelen? Steek dan de koppen bij elkaar en organiseer een optreden voor de buurt. Ideaal als je geen zin hebt in een groot festival, maar toch met elkaar een feestje wilt bouwen. Laat je buren voor5-mei de dranken en de hapjes zorgen, terwijl jullie hen trakteren op fijne muziek. Je kunt het zo groot en zo klein aanpakken als jullie zelf willen. Zijn jullie niet in het bezit van alle instrumenten? Geen zorgen je kunt ze namelijk gemakkelijk huren. Dit geldt ook voor een microfoon en speakers. Zit je in de organisatie van een bevrijdingsfestival? Vergeet dan niet om ook een podium te regelen.

Huurtips voor het beste straatfeest ooit!

Ook tijdens een straatfeest staat muziek centraal, maar daarnaast worden er veel spelletjes gespeeld en vind je vaak verschillende kraampjes waar je lekkernijen kunt halen of waar spulletjes verkocht worden. Laat de feestvierende mensen limbodansen, jeu de boulen of een potje jenga spelen. Ook zeskampspellen doen het vaak goed. Voor de kids uit de buurt is een springkussen of een draaimolen perfect en koemelken is leuk voor de echte kleintjes. Leg een paar kleden op de grond neer waarop tweedehands spulletjes verkocht kunnen worden en zet een paar kraampjes neer met daarop bijvoorbeeld een suikerspinmachine of een limonadefontein. Geniet ze!

Reageren is niet mogelijk.