Carnaval komt eraan! Tips en uitleg van Huren.nl

Carnaval komt eraan! Tips en uitleg van Huren.nl

CarnavalskledingHet is bijna zover: het carnavalsweekend! Drie dagen lang feesten, optochten, verkleedpartijen en gezelligheid. Het lijkt zonde om zoveel feestvreugde in slechts drie dagen te stoppen, en dat vonden de Brabanders en Limburgers ook: daarom begon het festivalseizoen, net zoals elk jaar, al op elf november 2013. Vanaf die datum (elf is het gekkengetal, vandaar 11-11) is de nieuwe Raad van Elf aangesteld, en werden er tal van feestelijkheden gehouden in de aanloop naar carnaval. Er zijn meestal twee belangrijke vragen: welke verenigingen doen er dit jaar mee, en hoe gaan ze de praalwagens versieren, en natuurlijk: wat doe je dit jaar aan? Carnaval is één grote verkleedpartij, je wordt raar aangekeken als je niet verkleed verschijnt in één van de steden of dorpen onder de rivieren tijdens het weekend van carnaval. Om tijd en geld uit te sparen kun je een carnavalskostuum gaan huren. Ga dit jaar als dier en huur een koeienkostuum, pinguïnkostuum, tijgerkostuum of welk ander dierenkostuum dan ook. Uiteraard zijn de sexy versies van typische beroepen elk jaar ook weer in trek: sexy verpleegster, brandweerman/vrouw of politieagent(e), deze kostuums zijn allemaal te huur! Wees wel snel bij, want carnaval is al over een weekje!

Tip van de dag:Tijger pakje

Hoe zacht de winter dit jaar ook geweest is, we mogen het helaas nog steeds geen lente noemen. Hier en daar piepen de krokusjes al uit de grond, en zijn de eerste narcissen en sneeuwvlokjes ook al gespot. Ondanks dit alles kan het behoorlijk fris zijn met carnaval. Sta je de hele tijd stil langs de kant de praalwagens te bewonderen en heb je al een paar biertjes achter de kiezen? Dan voel je misschien niet hoe koud het is. Een handige tip: neem je jas mee in je kostuum: ga je als schaap verkleed? Zorg dan voor een grote, warme nepbontjas voor over je outfit heen. Wil je je gehuurde carnavalskostuum showen zonder jas aan? Zorg dan voor thermo-ondergoed voor onder je outfit!

Waarom is carnaval elk jaar op een andere dag?

Voor de bewoners van Nederland beneden de rivieren is het een tweede natuur, maar veel bezoekers van carnaval die met de trein komen moeten het elk jaar weer even opzoeken: wanneer is carnaval dit jaar nou weer? Carnaval is elke keer op een andere datum omdat de datum afhangt van wanneer Pasen dit jaar is. Carnaval is namelijk van oorsprong een feest dat gevierd werd als inluiding van de vasttijd die aan Pasen voorafgaat. Om erachter te komen wanneer Pasen is, moet je de volgende berekening gebruiken: Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan die in de lente valt. Als je dit berekent, weet je dus dat Pasen dit jaar op zondag 20 april valt. Carnaval gaat voor aan de vasttijd, die veertig dagen duurt. Carnaval zelf duurt drie dagen. Daarom is 43 dagen voor Pasen de eerste carnavalsdag. Volg jij het nog? Misschien wel niet: het enige wat je hoeft te onthouden: carnaval valt dit jaar op 2,3 en 4 maart!

Geef een reactie