De eerste Koningsdag komt eraan!

De eerste Koningsdag komt eraan!

Wanneer is het nou?

Koninginnedag was altijd op 30 april. Destijds was koningin Beatrix niet echt jarig op die dag, maar haar voorganger, Juliana, wel. Sinds Willem-Alexander koning is geworden, is Koninginnedag verleden tijd. Maar niet getreurd: Koningsdag komt eraan! Wanneer het precies is, is even ingewikkeld. Het zal niet meer op de dertigste vallen, maar voortaan altijd gevierd worden op 27 april, behalve dit jaar. Waarom? Omdat dit jaar 27 april op een zondag valt, en sinds 1980 wordt Koninginnedag (of Koningsdag dus) niet gevierd op een zondag. Daarom is het dit jaar een dagje eerder: op zaterdag 26 april. Dat komt mooi uit, want Koningsnacht valt dus op de vrijdagavond!

Zelf plannen dit jaar met Koningsdag?

Koninginnedag HurenBen je van plan om dit jaar spullen te gaan verkopen op de vrijmarkt tijdens Koningsnacht, of overdag de volgende dag op Koningsdag zelf? Zorg dan dat je goed voorbereid ten tonele verschijnt. Het kan ’s nachts namelijk best fris worden, ook al is het al eind april. Daarom kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om een terrasverwarmer te huren, zodat je lekker warm blijft terwijl je jouw spulletjes verkoopt. Je hebt nog een paar weken, dus je kunt nu nog kleding, oude bureaustoelen, leuke beeldjes, schoteltjes, spiegels, oude schoenen en andere prularia verzamelen. Geen plek om al je spullen op te slaan tot Koningsdag zelf? Huur dan een kleine opslagruimte bij jou in de buurt! Andersom werkt natuurlijk ook: bezoek de opslagruimte die je al hebt en spit hem uit, grote kans dat er een gedeelte van naar de rommelmarkt kan! Als je grote spullen wilt verkopen, kan het handig zijn om een aanhanger te huren, zodat je alles veilig op de verkoopplek kunt brengen. Ga je niets verkopen, maar wil je juist leuke spelletjes gaan spelen met alle voorbijgangers? Dan kun je Oudhollandse spellen of zeskampspellen huren. Lekker sjoelen met alle feestvierende, in oranje gehulde Hollanders. Ook als je van plan bent om lekker te gaan bakken en braden en hapjes te gaan verkopen is het perfect om met Koningsdag een poffertjesplaat, pannenkoekenbakplaat, barbecue of grill te huren.

Koningsdag Huren.nlZelf op stap met Koningsdag dit jaar?

Elk jaar weer wordt er met Koningsdag veel gefeest. Er wordt dit jaar dan ook weer veel georganiseerd. De straten en pleinen in Nederland zullen weer oranje kleuren. Er zijn verschillende festivals op Koningsdag: bijvoorbeeld het Kingsday Festival in het Olympisch Stadion in Amsterdam, Kingsday at the Park in het Mheenpark in Apeldoorn, Kingdance Zwolle en nog veel meer. Wil je koning Willem-Alexander zelf spotten? Dit jaar zal hij te zien zijn op Koningsdag in Amstelveen!

Geef een reactie