De tuin zomerklaar maken

De tuin zomerklaar maken

De afgelopen week werden we niet met bevroren tenen wakker. De afgelopen week maakte de zon onze wangen roze. Het is lente! Dat betekent dat de laatste nachtvorst hopelijk geweest is, en dat we de tuin zomerklaar kunnen maken! Maak de tuin klaar voor uren heerlijk luieren in de tuinstoelen, voor lekker spelen in het gras, voor kruiswoordpuzzels op het terras. Huren.nl tipt de handige apparaten die je kunt huren, en waar je allemaal op moet letten bij het zomerklaar maken van jouw tuin!

Het gras

Ben jij de trotse eigenaar van een gazon in jouw tuin? Dan is het in het voorjaar tijd om je gazon nieuw leven in te blazen. Na de barre kou in de winter kan het zijn dat het gras en de grond eronder een beetje ingeklonken is. Dit is een broedplaats voor onkruid, mos en dode grasresten. Geef jouw gras weer toegang tot lucht met een grasbeluchter. Dit apparaat maakt kleine gaatjes in het grasbed. Wil je mos, onkruid en dode grasresten verwijderen? Huur dan een verticuteermachine. De kale plekken zaai je weer in met graszaadjes met een kunstmeststrooier.

Het terras

Er bestaat een grote kans dat jouw terras na een donkere periode met veel nattigheid vol is komen te zitten met vuil, mos en ander groen ongewenst vuil. Huur een hogedrukspuit en spuit in een oogwenk jouw terras weer blinken schoon. Je kunt de hogedrukreiniger ook gebruiken om je tuinmeubilair weer schoon te maken. Huur een onkruidbrander of onkruidspuit om het onkruid definitief te verwijderen. Liever een milieuvriendelijke manier om onkruid te verbannen? Huur dan een onkruidborstel.

Het bloembed

Snoeien is een inspannend werkje, maar het resultaat geeft altijd veel voldoening. In het voorjaar mag je best rigoureus snoeien. Struiken als lavendel kun je redelijk kort snoeien, zodat ze prachtig vol en bloemrijk uitgroeien. Let op: dit geldt niet voor alle bomen, planten en struiken. Snoeien kan met een kettingzaag of snoeischaar. Het wegsnoeien van bodemplanten kun je doen door een bosmaaier te huren. Versnipper de resten met een versnipperaar en huur een kruiwagen om het snoeiwerk in te vervoeren. Wil je nieuwe bloembollen planten? De zomerbollen of knollen kun je planten in de lente. Zo heb je in de zomer een prachtig bloembed van zomerbloemen als dahlia’s, begonia’s en gladiolen. Huren.nl wenst je alvast een fijne zomer!

Geef een reactie