Halloweenfeest organiseren? Bekijk de Halloweentips van Huren.nl

Halloweenfeest organiseren? Bekijk de Halloweentips van Huren.nl

Het woord ‘Halloween’ is afgeleid van All Hallows Eve, dat de avond voor Allerheiligen halloweenkledingplaatsvindt, een Katholiek feest op 1 november. Daarom is Halloween altijd de avond van 31 oktober. Halloween is een smeltkroes van verschillende feesten. Vroeger was Halloween een soort oudejaarsdag voor de Kelten, en is het de vooravond van de Dag van de Doden in Mexico. Zorg dus dat je op 31 oktober niet struikelt over de uitgeholde pompoenen of zwarte katten. Halloween is lange tijd een feest voor kinderen geweest en was vooral populair in Amerika, Ierland en een paar andere landen. Kinderen mochten zich verkleden en langs de deuren gaan, vragend om snoep. De grote mensen werden een beetje jaloers: zij wilden zich ook weleens verkleden en gek doen. Zij wilden ook snoep. De grote mensen begonnen met het geven van Halloweenfeesten waar iedereen zo eng of origineel mogelijk gekleed moet gaan. De Halloweentraditie is overgevlogen naar Nederland, nu geven wij ook graag Halloweenfeesten tegen het eind van oktober en als je niet oppast heb je zo een handjevol kinderen voor je deur staan die om snoep of je leven vragen.

Halloweenkostuums

Vooral onder jongvolwassenen is het een sport om elk jaar weer zo origineel mogelijk verkleed te gaan. Halloweenfeesten gaan bijna niet meer over hoe griezelig je eruit ziet, alles draait om de inzet: ga er dit jaar dus helemaal voor, dos je uit in een te gek kostuum. Geen tijd om zelf achter de naaimachine te gaan zitten? Vind dan op Huren.nl alle verhuurbedrijven op een rijtje waar je heel veel verschillende Halloweenkostuums kunt huren. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een clownkostuum te huren, om je gezicht vervolgens niet met een vrolijke neus aan te kleden, maar lekker bloederig te schminken. Zo jaag je je vriendin, die het toch al niet zo op clowns heeft, pas echt de stuipen op het lijf.

Decor en aankleding

PompoenMag jij dit jaar het Halloweenfeest organiseren voor jou en je vrienden, collega’s, klas- of studiegenootjes? Je kunt bij de feestwinkel heel goedkoop spinrag kopen. Dit spinrag kun je her en der ophangen zodat je gelijk al een spookhuiseffect maakt. Echt grote decorstukken en meubels kun je het beste huren, dat scheelt heel veel geld en de dag na het feestje kun je de spullen gewoon weer terugbrengen! Wist je dat je bijvoorbeeld Halloweendecors kunt huren? Inclusief enge poppen, muren en effecten. Als je Halloween gaat vieren in een ruimte waar niet zoveel voorzieningen aanwezig zijn, denk er dan aan om de juiste benodigdheden te huren zoals statafels, stoelen, sfeerverlichting (lekker veel kandelaars met druipkaarsen!) discolampen en misschien zelfs wel een geluidsinstallatie zodat je griezelmuziek lekker hard kunt zetten. Heb je ook een tuin of een buitenruimte tot je beschikking? Huur dan vuurkorven: eind oktober is het al heel wat frisser ’s avonds, en het geeft een lekker ouderwets kampgevoel. Spookverhalen vertellen, marshmallows laten smelten en af en toe ineens iemand die “boe” in je oor fluistert: kippenvel.

Leuke ideeën

Een van de gebruiken tijdens Halloween is dat je pompoenen uitholt en voorziet van een eng gezicht. Vervolgens kun je er een kaarsje in plaatsen zodat het gezicht oplicht. Heb je geen zin om een hele middag met je gutsmes te zitten gutsen? Haal dan bij de supermarkt een netje mandarijnen of sinaasappels en bik met het puntje van een aardappelschilmesje gezichtjes uit de vruchten. Er kan geen kaarsje in, maar je hebt toch leuke decoratiestukken voor op de statafels. En als je gasten hongerig worden, is er altijd wat te eten omhanden. Een ander leuk idee voor als je je gasten bij binnenkomst al wil laten schrikken om de stemming er gelijk goed in te knallen: huur een beamer en eventueel een beamertafel waarop je de beamer kunt plaatsen. Zorg dat je in een donkere ruimte, bijvoorbeeld de gang, een lege muur hebt waarop je de beamer kunt richten. Zorg dat je constant een filmpje afspeelt wat je zelf hebt opgenomen voor een zwarte achtergrond (erg belangrijk!) het enige wat je op het filmpje laat zien is deze zwarte achtergrond, waarop jij om de zoveel seconden tevoorschijn springt. Gillende beste vrienden gegarandeerd!

Geef een reactie