Handige weetjes over het huren van stormbanen

Handige weetjes over het huren van stormbanen

Stormbanen worden vaak gehuurd voor evenementen waar families op afkomen. Voor dit soort evenementen worden stormbanen gehuurd die geschikt zijn voor kinderen. Er zijn ook evenementen, zoals zeskampen en bedrijfsevenementen, waar het huren van een stormbaan voor volwassenen geschikter is. Door de grote verscheidenheid in het aanbod van stormbanen binnen de huurmarkt kunnen wij van Huren.nl ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We zetten graag een aantal handige feiten, tips en weetjes op een rij over het huren van stormbanen bij verhuurbedrijven in Nederland.

De prijs van stormbanen kan erg uiteenlopen

Omdat het aanbod op het gebied van stormbanen zo uiteenlopend is, kan de prijs ook sterk verschillen. Je kunt al een stevige en leuke stormbaan huren voor €120,- voor één dag, maar er zijn ook stormbanen die €1400,- of meer kosten om een dag te huren. Waarom verschilt die prijs zo sterk? Dat heeft met name met de grootte en het parcours op de stormbaan zelf te maken. Hoe ingewikkelder, hoe meer ‘hindernissen’ er zijn en hoe groter de attractie, hoe duurder de huurprijs. Als je op zoek gaat naar de prijs van een stormbaan op een website van een verhuurder, let dan op de volgende aspecten:

 • Het kan zijn dat de verhuurder de prijs van de stormbaan in kwestie niet online heeft gezet. Door contact op te nemen met het verhuurbedrijf kan je een offerte aanvragen. Vaak kan je ook gewoon even bellen, dat gaat sneller en weet je vaak gelijk de prijs.
 • Let op: veel verhuurbedrijven noemen de prijs exclusief BTW. Kijk of het bij de prijs zelf aangegeven staat, of ga op zoek naar de zogenaamde ‘disclaimer’ of algemene voorwaarden op de website (vaak helemaal onderaan), hier staat in veel gevallen vermeld dat de BTW niet meegerekend wordt, tenzij anders vermeld.
 • De meeste verhuurbedrijven vermelden de prijs voor één dag huren. Niet altijd staat er vermeld of dit ook services zoals halen en brengen inhoudt. Er zijn vier vaak vier opties mogelijk, met name bij de grotere stormbanen:
  – De stormbaan zelf halen en terugbrengen
  – De stormbaan laten brengen en ophalen maar wel zelf plaatsen
  – De stormbaan laten brengen, ophalen en plaatsen
  – De stormbaan laten brengen, ophalen, plaatsen, inclusief begeleiding bij de attractie

Hoewel de prijs van het huren van een stormbaan erg kan verschillen, ligt de gemiddelde huurprijs van een stormbaan voor één dag ongeveer tussen de €500,- en €750,-.

Er zijn veel verschillende soorten en maten stormbanen te huur

Een stormbaan is een breed begrip. Het woord is, net als de attractie zelf, een afgeleide van de militaire stormbaan. Militairen worden getraind door zo snel mogelijk over hindernissen te klauteren over een lange afstand. De attractieversie van de stormbaan bestaat niet uit hout, modder en metaal, maar is opblaasbaar en vaak vrolijk gekleurd. Afhankelijk van hoe lang de stormbaan is en wat de hindernis(sen) is/zijn, wordt de ‘soort’ stormbaan bepaald:

 • Hindernisbaan hurenHindernisbaan:
  Dit is de meest typische stormbaan. Een opblaasbare, langwerpige attractie waar verschillende hindernissen zoals klimtouwen, glijbanen, kruipgedeeltes en rengedeeltes onderdeel van kunnen zijn.
 • Klauterhelling Huren.nlKlauterhelling:
  Een klauterhelling kan een onderdeel van een hindernisbaan zijn, maar ook een losstaande attractie die als stormbaan te huur is. Hierbij kun je een helling opklauteren.

 

 • Opblaasbare glijbaan hurenOpblaasbare glijbaan:
  Waar je bij de afmatbaan en klauterhelling omhoog moet, is de opblaasbare glijbaan om vanaf te glijden. Je moet natuurlijk wel eerst naar boven komen om er vanaf te kunnen glijden, dus veel opblaasbare glijbanen hebben ook een klautergedeelte.
 • Zeephelling HurenZeephelling:
  De zeephelling is een soort opblaasbare glijbaan, maar gaat gepaard met veel glibberigheid in de vorm van zeep. Dit soort stormbanen is ideaal om te huren in de zomer en/of voor buitenevenementen.
 • BuikglijbaanBuikglijbaan:
  De buikglijbaan is een horizontale stormbaan waarbij het de bedoeling is dat de deelnemer over zijn of haar buik zo snel mogelijk naar de finish glijdt. In de meeste gevallen komt er bij de buikglijbaan ook zeep en/of water aan te pas.
 • Tobbedansbaan hurenTobbedansbaan:
  De tobbedansbaan is vergelijkbaar met de buikglijbaan maar meestal niet horizontaal maar in een (lichte) hoek. Sommige tobbedansbanen zijn te huur inclusief tobbes/bootjes/banden/ waarin de deelnemer omlaag kan glijden.
 • Rodelbaan HurenRodelbaan:
  De rodelbaan is een stormbaan voor winterse evenementen. Net zoals bij een echte rodelbaan gaat de deelnemer zo snel mogelijk omlaag in een sleetje. Uiteraard is de attractieversie van de rodelbaan opblaasbaar.

 

KlimhellingTips wanneer je een stormbaan huurt

Er zijn een aantal dingen waarop je kunt letten als je een beslissing probeert te maken over welke stormbaan je wilt gaan huren. Huren.nl zet ze op een rijtje:

 • Bedenk of het evenement buiten of binnen plaatsvindt. Vindt het evenement buiten plaats en is het mooi weer? Dan kun je de kans schoon zien om een stormbaan met water te huren.
 • Sommige stormbanen kunnen wel zestig meter lang zijn! Houd dus rekening met het oppervlak dat je vrij moet houden. Hoe groter de stormbaan hoe leuker, maar er moet wel plek voor zijn.
 • Niet alleen in opgeblazen staat kan de stormbaan groot zijn, ook als hij leeg is kan een stormbaan erg zwaar en log zijn. Grotere stormbanen kunnen wel tussen de 700 en 1000 kilo wegen! Zorg daarom voor geschikt vervoer. Een stevige aanhanger of een verhuisbus is vaak goed. Twijfel je? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf.
 • Wil je op een binnenterrein een stormbaan plaatsen? Denk er dan ook aan dat een stormbaan met klauterhellingen en glijbanen flink de hoogte in kan stijgen. Soms wel tot 10 meter hoogte of hoger.
 • Zowel voor buiten als binnen geldt: zorg voor een zachte ondergrond zonder bobbels. De stormbanen zijn opblaasbaar en blijven dus kwetsbaar.
 • Denk aan de doelgroep: niet alle stormbanen zijn geschikt voor iedere leeftijd. Veel verhuurbedrijven geven een leeftijdsindicatie aan per attractie. Gemiddeld zijn de meeste stormbanen geschikt voor iedereen van boven de zes jaar oud.
 • Stormbanen moeten opgeblazen worden met een blower. Vaak huur je deze automatisch bij de stormbaan zelf. Dit betekent wel dat je een constante stroomtoevoer moet hebben. Let ook goed op het aantal watt dat je nodig hebt.

Wist je dat sommige verhuurbedrijven ook stormbanen met thema’s verhuren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s als leger, jungle, water, wintersport, tropisch, het programma Wipe-Out, etc.

Huren.nl wenst je veel stormbaan plezier!

Geef een reactie