De grote herfst schoonmaak: Tips & Trics

De grote herfst schoonmaak: Tips & Trics

herfstschoonmaakDe zomer is ten einde, de kids gaan weer naar school en de rust is teruggekeerd in huis. Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en met een heerlijk fris en opgeruimd huis de herfst in te gaan. Maak een lijst van alles wat aangepakt moet worden, draai de volumeknop van de radio omhoog en trommel het hele gezin op. Vele handen maken licht werk.

Stappenplan voor in huis

De wekelijkse of misschien zelfs wel dagelijkse schoonmaaksessies zullen voornamelijk bestaan uit afstoffen, stofzuigen en dweilen. Tijdens de grote schoonmaakbeurten in het voorjaar en het najaar gaan we iets grondiger te werk en maken we ons huis weer spik en span. Tapijten worden gereinigd met een tapijtreiniger en gordijnen en meubels met een stoomreiniger. Woon je in een groot huis en kom je lang niet altijd aan de buitenkant van de ramen toe? Huur dan een glasbewassingaanhanger. In huis kun je hoge ramen lappen met behulp van een telescoopladder. Ben je de vlekken op je vloer helemaal zat? Huur dan een schrobmachine. Deze machine desinfecteert niet alleen zeil, beton en tegelvloeren, maar ook houten vloeren en parket. Hebben de kids zich deze zomer uitgeleefd op de muren? Kijk dan tussen de schilder- en behangproducten.

Tip: Vergeet trouwens om de radiator schoon te maken. Voor je het weet heb je ‘m weer nodig…

Nu de tuin nog!

Tijdens de zomer heeft de tuin waarschijnlijk de vrije hand gehad en is er behoorlijk wat schoonmaken-herfstgaan groeien. Met het oog op de herfst is het geen slecht idee om hier op tijd wat aan te doen. Huur een heggenschaar of een heggenschaar op stok en geef je haag een flinke snoeibeurt. Zo kun je de hele winter lang genieten van een mooie, strakke haag. Let op! Tijdens het snoeien is het belangrijk dat de onderkant van de haag breder blijft dan de bovenkant. Onkruid en mos in je gazon? Huur dan een verticuteermachine om dit te verwijderen. Mocht je kale plekken tegenkomen, weet dan dat de bodem nog warm genoeg is om gras opnieuw in te zaaien.

Reageren is niet mogelijk.