Het is lente! Astronomisch gezien dan..

Het is lente! Astronomisch gezien dan..

Huren.nlLente, astronomisch, meteorologisch, hoe zit het?

Al sinds een paar weken kunnen we er eigenlijk niet omheen: er is dit jaar geen winter geweest. Sinds 1706 (het jaar waarin ze het weer gingen bijhouden) is er nog maar één keer een warmere winter geweest dan afgelopen winter. En nu is het zover: morgen begint het eerste echte lenteweekend! Maar wist je dat het vorige week al officieel lente was volgens de meteorologie? De meteorologische lente begint namelijk altijd gewoon al op 1 maart. Maar de lente begint toch altijd op 21 maart? Dat is niet helemaal waar! Er zijn twee verschillende lentes: de meteorologische (altijd op 1 maart), en de astronomische lente. Hoewel veel mensen het denken valt de astronomische lente niet altijd op 21 maart. Wanneer het lente is, wordt als volgt berekend: als de stand van de zon loodrecht boven de evenaar staat begint op het noordelijk halfrond de lente.
Dit fenomeen heet ‘equinox’, en luidt de astronomische lente in!

Riding a bicycleGa toch fietsen

Lente betekent naar buiten gaan, leuke dingen doen, een frisse neus halen zodra het kan. En wanneer is nou een betere tijd om met de kinderen op stap te gaan langs de weilanden, op de fiets, om jonge lammetjes te spotten? Woon je in de stad? Ga met de trein of met de auto naar een leuke plek in het platteland en vind een verhuurbedrijf van fietsen. Huur kinderfietsen voor de kinderen, of huur een aanhangfiets voor de kleinere kinderen. Voor de écht kleintjes kun je ook een fietsaanhanger huren (werkt ook goed als picknickmandhouder). Houd je ogen open bij boerderijen, als je geluk hebt mag je lammetjes aaien en heel soms zelfs voeren met de fles!

Lente VerhuurActiviteiten in de lente

Wel lekker buiten zijn in het weekend, maar geen zin in weer zo’n fietstocht met de hele familie? Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Er zijn genoeg andere leuke dingen die je kunt doen met familie, vrienden of met je lieveling. Geniet van het mooie lenteweer vanuit je eigen achtertuin en huur een mooie barbecue of een superfancy American barbecue. Tot in de late uurtjes buiten zitten onder dekentjes? Huur dan een vuurkorf voor extra sfeer! Zin om iets geks te doen deze lente? Huur dan een volleybalnet en sla een balletje tegen de buren van tegenover. Niet gek genoeg? Ga lekker boogschieten met vrienden: huur pijl, boog en schietschijf en oefen je accuraatheid (ook leuk voor een verjaardags-, vrijgezellen-, of familiefeestje in de lente).

Geef een reactie