Hout kloven

Hout kloven

Kloofmachine huren Het begint bij het begin, waarom ga je hout kloven? Dat is simpel, de gezellige houtkachel of open haard voor de koude wintermaanden heeft hout nodig. Maar ja, dat kijk je niet zomaar uit de boom. Je kunt haardhout kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk leuker om je eigen hout te regelen. Om dat te doen, moet je iets meer over het onderwerp weten en het begint bij de juiste materialen én hoe je het toepast. Veiligheid bovenal en dat kan alleen met de juiste materialen!

 

Het begint bij de eigen veiligheid en dat kan variëren van een helm tot gehoorbescherming of een zaagbroek. Omdat het geen dagelijks werk is, heeft lang niet iedereen deze beschermingsmiddelen thuis liggen en dan is huren misschien handiger. Bespaar niet op je eigen veiligheid!

Dan moeten alle spullen op de plaats van bestemming komen. Heb je zelf geen aanhanger, huur er dan een, hang deze achter je auto en ga op pad. Heb je nog wat groen uit de tuin om op te ruimen, dan is mogelijk een groenaanhangwagen net iets handiger. De gemaasde wanden van deze aanhanger zijn een stuk hoger en zo kan je het groenafval beter opstapelen om af te voeren.

Veiligheid en vervoer geregeld… dan de rest en het begint bij het hout zelf! Je kunt dit natuurlijk kant-en-klaar kopen of je gaat het hout zelf vergaren. In dat laatste geval heb je een goede én veilige kettingzaag nodig. Heb je thuis op de plank een veilig apparaat liggen? Zo niet, huur dan een professionele kettingzaag. Vervolgens heb je een kloofmachine nodig. Dit apparaat zorgt er voor dat houtstammen netjes gekloofd worden. De grote brokken hout, vorm je hiermee om naar de houtblokken die je in de open haard legt.

Heb je alles netjes op je aanhangwagen liggen, maar niet de kruiwagen om het achter het huis op te stapelen, dan is een kruiwagen handig. Koop er een als je deze regelmatig nodig hebt, maar als dat niet het geval is huur er dan een goede kruiwagen die je bijvoorbeeld meteen in de gehuurde aanhanger meeneemt. Bovendien, als je nog andere spullen in de tuin te verplaatsen hebt, dan kan deze kruiwagen ook uitkomst bieden.
Als je het zelf doet, doe het dan goed en gebruik professionele apparatuur!

Geef een reactie