Huren.nl is Starter van het Jaar

Huren.nl is Starter van het Jaar

ING Starter van het Jaar 2013

In een zeer spannende strijd heeft Huren.nl de meeste stemmen vergaard in de online verkiezing van de ING Starter van het Jaar. De beide ondernemers Robert Middendorp en Daniël Sloof zijn erg blij en trots dat zij een jaar lang de titel ING Starter van het Jaar mogen voeren.

Ontwikkeling en start

“We zijn in januari 2013 begonnen aan het ontwikkelen van het concept en de website. Dat hebben we eerst goed neergezet en we zijn nu sinds drie maanden live met onze site Huren.nl”  Robert Middendorp is ook erg gelukkig met de domeinnaam. “De naam Huren.nl dekt volledig de lading.”

Huren om de hoek

“We hebben nu zo’n 1500 verhuurbedrijven in ons systeem en dat breiden we steeds verder uit. Het aanbod is zeer gevarieerd. Van caravan tot cabrio, van hamer tot hoogwerker. Mensen weten vaak niet wat er allemaal te huur is. Door het uitgebreide aanbod vinden onze bezoekers verhuurbedrijven in de buurt. En kunnen ze het aanbod vergelijken.”

Sterk merk

“Wat Kieskeurig.nl is voor het vergelijken van nieuwe producten en Marktplaats is voor tweedehands spullen. Dat willen wij zijn voor het huren van producten Een ijzersterk merk. Het bezoek aan onze site groeit met zo’n 20% per week. Dat zorgt voor een goede versnelling.”

Fans activeren

“Via onze Facebookpagina bouwen we ook verder aan onze merkidentiteit. Dat doen we door onze fans te activeren. Door acties te voeren, leuke vragen te stellen en zo onder de aandacht te blijven.”  Ook voor de ING Starter van het Jaar verkiezing is dit in ieder geval goed gelukt. “We hebben veel mensen actief benaderd om op ons te stemmen. We wilden deze verkiezing heel graag winnen.”

Naast hebben en delen

De tijdgeest laat zien dat er een verschuiving plaatsvindt van het bezitten naar het delen. “Delen kan goed in grote steden in de Randstad, maar daarbuiten sluit het aanbod niet aan op de vraag. Huren is een beetje het vergeten kindje, maar juist daardoor misschien wel het gat in de markt.”

Tips

De belangrijkste tips van deze Utrechtse ondernemers aan andere starters is: “Geef niet op, werk hard en houd focus. Er komt heel veel op je pad en voor je het weet ben je met heel veel dingen heel druk bezig maar niet met hetgene dat je als doel hebt. En geniet ervan.”

Geef een reactie