Alles wat je moet weten over het WK

Alles wat je moet weten over het WK

WK Huren.nl

De wereldkampioenschappen voetbal komen eraan! Dit jaar is het WK in Brazilië, een land dat er heel veel aan doet om dit jaar het WK legendarisch te maken. Op het internet gonst het dat dit wel eens het beste WK ooit zal zijn. Brazilië is een goede host en de partijen zijn aan elkaar gewaagd. Hieronder vertelt Huren.nl welke data jij in je agenda moet zetten en wat je nog meer moet weten over het WK van 2014.

Data die je moet onthouden: 

  • Vrijdag de 13e van juni (oh jee) speelt Nederland haar eerste wedstrijd tegen Spanje, om 21:00 Nederlandse tijd
  • Woensdag 18 juni speelt Nederland om 18:00 Nederlandse tijd tegen Australië in Porto Alegre
  • Maandag 23 juni speelt Nederland tegen Chili in Sao Paulo, om 18:00 Nederlandse tijd
  • De finale van het WK 2014 is op zondag 13 juli om 21:00 in Rio de Janeiro

Wesley Sneijder of The Netherlands reacts after scoring during the friendly soccer match Netherlands versus Hungary at ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands,  Saturday June 5, 2010. (AP Photo/Peter Dejong)In totaal zijn er acht groepen van elk vier elftallen. Er zijn dus wel 32 landen die meedoen aan het WK. Nederland is één van de landen waarin de WK-gekte misschien wel het ergst is. Al maanden van te voren kijken we er naar uit, welke voetballer wordt wel of niet opgesteld? Wat vind de coach er allemaal van? Johan Cruijff ziet het somber in dit jaar, maar dat weerhoudt ons er niet van ons te verheugen op een prachtig WK. Hieronder lees je een paar weetjes die voor de één klaar als een klontje zijn, maar voor de ander erg handig om de gesprekken bij de koffieautomaat lopend te houden de komende tijd:

 

  • Nederland zit in poule B samen met Australië, Chili en Spanje
  • Een gewonnen partij is 3 punten, gelijkspel 1 punt en verlies 0 punten
  • De wedstrijden worden in Brazilië in 12 verschillende steden gespeeld
  • De bondscoach is Louis van Gaal

Hoe jij het WK kunt vieren en voetbalwedstrijden

kunt kijkenWK Brazil 2014

Van plan om nog een ticket naar Brazilië te boeken? Kaartjes voor een van de wedstrijden van Nederland, inclusief vlucht naar de juiste locatie in Brazilië en hotelovernachting zijn schaars. De kaartjes zijn via de officiële weg uitverkocht, maar er zijn nog veel websites die kaartjes hebben ingekocht en nu last-minute aanbieden. Blijf je in Nederland? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een beamer, een groot scherm, een biertap en een goede geluidsinstallatie te huren en samen met vrienden de wedstrijden op groot scherm te kijken. Dat is in ieder geval wat wij van Huren.nl gaan doen!

Geef een reactie