Van festivaldummy tot gevestigde festivalganger

Van festivaldummy tot gevestigde festivalganger

Festivalgangers gaan naar Huren.nl

Bij Huren.nl houden we van muziek. De radio staat de hele dag aan (en niet alleen omdat we deze zomer met een reclame van Huren.nl op de radio te horen zijn)! Daarom gaan we ook graag naar een festival of twee. Of je nou een doorgewinterde festivalganger bent en al lang kaartjes hebt voor jouw lievelingsfestival, of juist nog nooit naar een muziekfestival bent geweest, in deze blog hebben we wat handige informatie voor je verzameld over de festivals in Nederland deze zomer, en geven we handige tips!

Welke festivals zijn er in Nederland deze zomer?

Het festivalseizoen is officieel al een tijdje gaande, en wordt doorgaands ingeluid door alle Bevrijdingsfestivals verspreid door Nederland. Nu dat het echt zomer is, en het weer zich ook steeds meer zomers gaat gedragen, wordt het tijd dat we de leukste festivals in Nederland op een rijtje zetten.

 • 11, 12 en 13 juli is het North Sea Jazz Festival in Ahoy in Rotterdam. Pop en goede Jazz, allemaal onder één dak.
 • 25, 26 en 27 juli kun je naar Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Houd je wel van wat stevigere muziek en ben je niet vies van wat modder? Dan is dit festival echt iets voor jou!
 • 31 juli t/m 3 augustus is het weer tijd voor het Solar Weekend Festival in Roermond. Een festival waar het nog nooit slecht weer is geweest! Wij denken dat het door de naam komt.
 • 14, 15 en 16 augustus is Pukkelpop in Hasselt. Weliswaar in België, maar niet ver over de grens en ook een druk bezocht festival door Nederlanders!
 • 15, 16 en 17 augustus is het festival dat altijd binnen twee uur is uitverkocht: Lowlands! Houd de officiële kaartjesruil-websites goed in de gaten voor de laatste kaartjes.
 • 12 en 13 september een van de weinige grotere festivals in het Oosten van Nederland: Appelpop in Tiel! Verwacht grote namen!
 • Op 13 en 14 september misschien wel het gezelligste festival als afsluiter van het festivalseizoen: Brabant Open Air! in Tilburg.

Festival Huren.nlNiet vergeten als je naar een festival gaat.

Het lijkt erop dat de zomer deze keer een zachte zomer wordt met veel zon. Je durft er bijna niet op te hopen in ons kikkerlandje, maar het is wel slim om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg dus altijd dat je tegen elke weersomstandigheid beschermd bent als je naar een festival gaat.

 • Zorg voor genoeg zonnebrandcrème. Ga er vanuit dat je veel gaat uitdelen, sharing is caring, dus neem een familiefles mee.
 • Op de meeste festivals zijn paraplu’s verboden. Kies dus voor het meenemen van de minder charmante maar oh-zo effectieve poncho!
 • Dieven bezoeken helaas ook verschillende festivals. Zorg dus dat je portemonnee en je telefoon veilig opbergt.
 • Ben je je eigen festivaltentje beu? Maak dan de blits op het campingterrein door een heuse tipitent te huren.
 • Ga je met een groep naar een festival? Huur dan een 6-personenbusje of een 9-personenbusje! Deel de huur met z’n allen en bespaar in treinkosten, dure pendelbussen en voorkom veel gesjouw met tenten en backpacks!
 • Natuurlijk heb je je telefoon mee waar je normaal je foto’s mee maakt, maar wat dacht je er van om een keer een polaroidcamera te huren?

Huren.nl wenst je een fijne zomer met veel festivalbezoeken!

 

Geef een reactie