Eindejaarsklussen

Eindejaarsklussen

KlussenHeb je een paar vrije dagen opgenomen, zodat je eindelijk aan de slag kunt met klusjes die het hele jaar zijn blijven liggen? Goed bezig! Als je een beetje doorwerkt, ben je voor de kerst klaar en kun je echt genieten van de feestdagen. Nu de dagen kouder worden, komen veel mensen erachter dat ze problemen hebben met hun cv-installatie of hun pijpleidingen. Wel zo fijn om deze op te lossen voordat het hartje winter is. Onderstaande tips over installatietechnieken zullen je helpen bij het klussen. Succes! 

Klussen aan de leidingen? Huur het juiste gereedschap!

Bevriezingsset

Ga je aan de slag met de pijpleidingen in bijvoorbeeld je badkamer of je keuken? Of ben je door iemand gevraagd om te helpen met een kapotte cv-installatie? Dan kan het huren van een bevriezingsset een goede optie zijn. Hiermee kun je het water in de leidingen tijdelijk bevriezen, zodat je rustig je werk kunt doen. Doordat je de leidingen niet leeg hoeft te tappen, bespaar je jezelf een hoop tijd en gedoe. Is de diameter van de huidige pijpen niet groot genoeg? Dan hoef je niet direct nieuwe leidingen te kopen. Met een draadsnijmachine kun je namelijk een dun laagje frezen van de binnenkant van de pijp. Dit kan ook met de buitenkant van de leidingen, bijvoorbeeld als ze te groot zijn om ergens doorheen te passen.

Het aanleggen van nieuwe leidingen

Als blijkt dat een deel van de leidingen vervangen moet worden, dan zijn er een paar gereedschappen die niet mogen ontbreken. Voor het aanleggen van nieuwe leidingen heb je ten eerste een pijpensnijder nodig. Deze snijder werkt snel en eenvoudig en kan pijpen tussen de 3 en 30 millimeter snijden. Voor het in bochten buigen van waterleidingen huur je een buigtang. Of de pijp nou van koper is of van een ander materiaal, met deze tang buig je ‘m probleemloos. Klus ze!

Reageren is niet mogelijk.