Lentekriebels: paaseieren zoeken tussen de krokussen

Lentekriebels: paaseieren zoeken tussen de krokussen

lentekriebelsHoera! Het is bijna zover! 20 maart gaat de lente officieel van start en komen we massaal uit onze winterslaap. Krokussen zijn al volop te zien en hier en daar hebben we al kunnen genieten van een heerlijke, zonnige dag. Wil je tijdens de paasdagen samen met je familie genieten van de ontluikende natuur? Lees dan snel onderstaande tips. Ook als je met Pasen liever binnen blijft, ben je hier op het juiste adres.

Op z’n paasbest!

Eerste en Tweede Paasdag (27 en 28 maart) zijn twee heerlijke familiedagen. Misschien ben je wel van plan om een paasbrunch of een paasdiner te organiseren voor jou en je familie. Huur dan een gourmetstel of een fondueset en laat iedereen plaatsnemen aan een grote tafel. Op en top gezelligheid! Heb je geen inspiratie voor het dessert? Wat dacht je van een chocoladefontein? Zowel jong en oud zul je niet horen klagen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er lekker een dagje op uit te trekken. Wat dacht je van een dagje varen? Of huur een paar fietsen en maak een mooie tocht door de natuur. Valt er veel bij te praten? Huur dan een familiefiets. Je zit dan met z’n allen op één fiets, waardoor je tijdens het trappen gezellig kunt kletsen.

Paaseieren versieren en verstoppen

De paasdagen mogen natuurlijk niet voorbijgaan zonder de nodige spelletjes, zoals ezeltje prik of sjoelen. Ook het zoeken naar paaseieren zorgt ieder jaar weer voor eindeloos veel plezier. Je kunt dit doen in het bos, in de tuin of (bij slecht weer) gewoon in huis. Koop een pasenzak chocolade-eitjes of speel het spel met echte eieren die je van tevoren samen versierd hebt. Degene die de meeste paaseieren vindt, wint. Een leuk spel voor de kids en ook de volwassenen doen fanatiek mee. Maak dit alles nog net wat leuker en hijs iemand in een paashaas-pak voor een spelletje ‘pak-de-paashaas’!

Let op! Op 27 maart gaat de zomertijd in. Zet de klok dus op tijd een uur vooruit en mis alle pret niet!

Reageren is niet mogelijk.