Tijdelijk extra opslag nodig? Volg de huurtips op van Huren.nl

Tijdelijk extra opslag nodig? Volg de huurtips op van Huren.nl

In lang niet alle gevallen kun je, als je gaat verhuizen, direct van de ene locatie over naar de andere. Het kan daarom een handige oplossing zijn om tijdelijke opslag te huren, waar je je spullen kunt bewaren tot je er weer plek voor hebt. Niet alleen tijdens verhuizingen, maar ook als je gewoon net even wat ruimte te kort komt in jouw woning kun je spullen goed bewaren in een opslagruimte. Ook voor bedrijven is het huren van een opslagruimte ideaal, bijvoorbeeld voor het opslaan van archief of bewaren van andere spullen. Huren.nl geeft je graag een paar tips zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je huurt.

Opslagruimte huren
Kijk op Huren.nl voor het huren van opslagruimte.

Dozen stapelen

Wist je dat veel bedrijven die opslagruimtes verhuren ook verschillende verhuisdozen verkopen? Dit is vaak erg goedkoop en je weet gelijk dat je met stevige verhuisdozen te maken hebt. Als je een kleinere opslagruimte huurt kun je het beste de hoogte inwerken, door te stapelen. Het is daarom van belang dat je de dozen slim inpakt. Veel boeken? Verspreid de boeken over verschillende verhuisdozen. En vul ze op met lichtere spullen. De meeste verhuisdozen kunnen wel zo’n vijftig kilo aan, maar het is handiger om ze tot zo’n 25 kilo te vullen: beter te stapelen en veel beter voor je rug. Als je gaat stapelen, plaats dan de zwaardere dozen onderop, stapel de dozen precies op elkaar zodat ze steunen op het sterkste punt en stapel niet te hoog.

Inboedelopslag te huur
Meubels of inboedelopslag huren

Keuzes maken

Hoe kleiner de opslag is, hoe goedkoper de huur is. Soms hangt de huurprijs ook af van waar de opslagruimte zich in het pand bevindt: op de begane grond betaal je bijvoorbeeld vaak meer voor een opslag dan voor een opslagruimte van dezelfde omvang op de vierde verdieping. Reserveer op tijd, zo ben je verzekerd van de goedkoopste opslagruimte. Als je een zo klein mogelijke opslagruimte huurt, denk dan goed na welke spullen je achterin zet, en welke dicht bij de deur. Zijn er spullen waar je af en toe nog bij moet kunnen komen? Plaats die dan niet helemaal achterin! Als je het echt efficiënt wil aanpakken, dan begint het al met het slim inpakken van de bestelbus of aanhanger (die je overigens ook vaak kunt huren bij de opslag zelf): als je de spullen die je achterin in de opslag wil hebben voorin de aanhanger plaatst, kun je die eenvoudig als eerste in de opslag plaatsen.

selfstorage huren
Selfstorage te huur

Slot en sleutel

Net zoals het feit dat je op de locatie van de opslagruimtes vaak ook dozen kunt aanschaffen, kun je er ook vaak terecht voor het kopen van een slot. De deuren van de meeste opslagruimtes gaan dicht met een schuifpen, en moet op slot gedaan worden met een los hangslot. De reden dat veel opslagdeuren dichtgaan met een los nieuw hangslot of je eigen slot heeft met aansprakelijkheid te maken: zo weet je zeker dat jij de enige bent die in het bezit is van een sleuteltje. Als je zelf een hangslot hebt, zorg er dan voor dat hij past (en dus niet te groot is). Als laatste tip: raak je sleuteltje niet kwijt! Je kunt doormiddel van je contract etc. wel aantonen dat jij de eigenaar bent van de opslag, maar zonder sleutel kom je niet binnen, al helemaal niet als de opslagruimtes onbemand zijn.

Geef een reactie