Aankomend weekend is het Pasen! Bekijk snel de weetjes en tips

Aankomend weekend is het Pasen! Bekijk snel de weetjes en tips

Huren.nl viert Pasen met een heerlijke brunch en een fietstocht over de hei. Nog geen plannen dit weekend? Wie weet kunnen wij je nog op leuke ideeën brengen. Lees hieronder tips en weetjes over Pasen. Alvast een vrolijk Pasen!

Dingen om te doen tijdens PasenPasen

Het lange weekend geeft genoeg tijd om leuke dingen te ondernemen met het gezin, met vrienden en familie. Veel mensen hebben vrijdag al vrij dus een lang weekend zit er vaak wel in! Huren.nl heeft het gecheckt, en wat blijkt: volop zon en rond de twintig graden dit weekend, dus dat betekent dat we er lekker op uit kunnen gaan. Je kunt fietsen huren en gaan picknicken, of een bootje huren en een meer opvaren. Als je lekker de tuin in wilt gaan dit weekend, kun je misschien een barbecue huren zodat je met vrienden/familie een paasbarbecue kunt houden. Maar let wel op: het blijft het paasweekend, dus niet alle verhuurbedrijven zijn (het hele weekend) open. Informeer van te voren via de website van het verhuurbedrijf. Jammer genoeg is op veel websites niet te vinden wat de openingstijden rond feestdagen zijn, dus geef het verhuurbedrijf een belletje en je weet het zeker!

Waarom heet Pasen zo?Riding a bicycle

Het begint vrijdag al met Goede Vrijdag, waar de Christenen stilstaan bij de kruisiging van Jezus Christus. Zondag volgt dan eerste paasdag waar de wederopstanding van Christus wordt gevierd. Maar waarom heet het dan Pasen, waar komt dat woord vandaan? Pasen komt van het Hebreeuwse woord Pesach, een woord dat de Joden gebruiken voor een andere feestdag. Pesach betekent ‘overslaan’, en zo werd de laatste plaag die Egypte trof genoemd. De laatste plaag was dat alle eerstgeborenen zouden sterven. Als het bloed van een lam op de voordeur zat werd jouw huis overgeslagen, vandaar Pesach. Doordat dit de laatste plaag was werd dit elk jaar weer gevierd door de Joden. Christenen vieren Pasen op dezelfde dag. Tegenwoordig staat Pasen vooral in het teken van paashazen, (chocolade)paaseitjes, paasbrunches, fietstochten, et cetera.

Geef een reactie