Sail away in een authentiek Hollands schip!

Sail away in een authentiek Hollands schip!

Beleef de magie van een authentiek Hollands schip.
Beleef de magie van een authentiek Hollands schip.

Sail Amsterdam, hét nautische publieksevenement van Nederland, is gister weer van start gegaan. Tijdens dit evenement varen ongeveer 600 schepen door het Noordzeekanaal in de richting van de IJhaven. Misschien sta jij aan de kant te kijken of lig je met je eigen boot of een gehuurde sloep in het water en geniet je van dichtbij van de Nederlandse historische schepen. Heb je geen boot, maar ben je wel geïnspireerd geraakt door Sail Amsterdam? Beleef ons nautische erfgoed dan zelf en huur een platbodem.

Een platbodem is een echt authentiek Hollands schip. Je kunt er zowel met een klein gezelschap op varen, maar de boot is ook ideaal voor grote groepen. Zoek je dus nog een leuk bedrijfsuitje of wil je er met de hele familie een dagje op uit? Dan is een platbodem een perfect idee. Genieten van de zon in je gezicht, een drankje in je hand en de wind door je haren. Het kan niet anders dan een geslaagde dag worden. Wil je de boot niet voor een paar uurtjes huren, maar voor een weekend of een zelfs een hele week, dan is dat ook geen probleem.

Tip! Informeer bij de verhuurbedrijven nog even naar het type platbodem dat ze verhuren. Je hebt namelijk verschillende soorten boten: tjalken, lemsteraken, zeeschouwen en skûtsjes. Laat je de verschillen uitleggen en kies de boot die jouw tocht tot een succes maakt. Enjoy!

Geef een reactie