Tips en informatie over het huren van partytenten

Tips en informatie over het huren van partytenten

PartytentDe meeste verhuurbedrijven gebruiken de term ‘partytent’ voor meer uiteenlopende feesttenten dan alleen de welbekende kleine partytent voor feestjes en partijen. Er zijn bijvoorbeeld ook partytenten te huur met zijwanden met of zonder ramen, partytenten die niet vierkant maar langwerpig zijn, en bijvoorbeeld veel grotere partytenten met een capaciteit van wel 200 personen. Huren.nl geeft je graag handige informatie over partytenten en het huren ervan.

 • De prijs van de huur van een partytent ligt tussen ongeveer tussen de 30,- en €200,- voor een dag, afhankelijk van de grootte van de partytent.  Het verschil is zo groot omdat de kwaliteit en de grootte van de partytent erg kan verschillen. Grotere partytenten moeten veel steviger en sterker zijn dan de kleine vierkante partytent, en zijn daarom vaak wat duurder.
 • De meest voorkomende maten van de standaard partytent zijn 3×3 meter en 4×4 meter. Er zijn ook grotere tenten die verhuurd worden. Deze zijn dan bijvoorbeeld  4×8 of 5×10 meter.
 • Veel verhuurders bieden ook de optie van het koppelen van meerdere partytenten? Stel dat je een extra grote partytent wilt, of een partytent in een bijzondere vorm (hoek) vanwege de locatie, dan kun je twee partytenten aan elkaar koppelen. Stel bijvoorbeeld dat je twee tenten van 4×8 koppelt, heb je een grote partytent van 8×8 meter. Dit kan handig zijn omdat niet alle verhuurbedrijven partytenten verhuren in de maat die jij wenst. Bovendien hanteren sommige verhuurders hierbij voordeligere prijzen dan wanneer je twee ‘losse’ partytenten huurt.
 • Er zijn partytenten te huur waarvan het materiaal bewerkt is met een speciaal brandvertragend middel. Vooral als je te maken hebt met strenge brandveiligheidsregels op het terrein waar de partytent op komt te staan, en/of bijvoorbeeld als je van plan bent te gaan barbecueën, kan het slim zijn ervoor te kiezen om dit soort partytenten te huren.

Waar je op moet letten bij het huren van partytenten:feesttent huren

Hierboven staan handige tips en weetjes vermeld over partytenten zelf. Maar als je van plan bent om te gaan huren, is het handig om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden en andere dingen waar je op moet letten bij het huren van een partytent.

 • Sommige verhuurbedrijven bieden partytenten aan inclusief de service van opbouw en afbouw ter plaatse? In sommige gevallen moet je hier extra voor betalen, terwijl andere verhuurbedrijven deze service al automatisch bij de prijs hebben inbegrepen.
 • Het kan zijn dat je de partytent drie dagen huurt, terwijl je maar voor één dag betaalt:
  Dag 1 is voor het ophalen/bezorgen en opzetten van de partytent.
  Dag 2 is voor het gebruik van de partytent.
  Dag 3 is voor afbouw en het retourneren/ophalen van de partytent.
 • Afhankelijk van het aantal personen dat je verwacht op het evenement kun je de grootte van de partytent die je gaat huren bepalen. Er is een algemene vuistregel waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoe groot de tent moet zijn. De regel is: als de gasten staan, tel dan 1 gast per vierkante meter. Als de gasten zitten, tel dan 1 gast per 1,2 vierkante meter. Wil je wat meer ruimte voor de gasten, en/of is er ook een buffet aanwezig en gaan de gasten eten? Bereken dan 1 gast per 1,5m2. Twijfel je nog? Je kunt altijd het verhuurbedrijf om advies vragen.
 • Afhankelijk van het weer en de ‘look’ van de partytent die jij wilt hebben kun je er vaak voor kiezen om wel of geen zijwanden te gebruiken. Sommige partytenten worden verhuurd inclusief zijwanden die je kunt oprollen. In andere gevallen zijn er geen zijwanden beschikbaar voor het bepaalde type partytent, of kun je deze apart huren. Meerdere verhuurbedrijven verhuren zijwanden met ramen erin van plastic.

Extra’s die je kunt huren bij de partytentinhoud van partytent

Een partytent huren in de zomer is ideaal om de zon en eventueel regen tegen te houden, maar je bent niet helemaal beschermd van alle (weers)omstandigheden. Lees hieronder wat je nog meer kunt huren als extra’s bij de huur van een partytent:

 • Als de locatie van de partytent buiten is, kan het zijn dat je te maken gaat hebben met een drassige of losse, zanderige ondergrond: al helemaal als de bezoekers heen en weer gaan lopen. Daarom kan het handig zijn om vloerdelen te huren. Je kunt vaak houten, metalen of plastic vloerdelen huren bij hetzelfde verhuurbedrijf waar je een partytent huurt.
 • In de zomer kan het ’s avonds flink afkoelen, en als je in de winter of een ander kouder seizoen dan de zomer een partytent gaat huren, kan het ook behoorlijk koud worden buiten. Je kunt hier wat tegen doen door een heater te huren. Er zijn speciale tentverwarmingen te huur.
 • Huur je een partytent en is het evenement ook ’s avonds of ’s nachts? Dan kan het handig zijn om verlichting te huren. De meeste verhuurbedrijven verhuren ook verlichting voor in de tent. Kies als het mogelijk is voor ledverlichting: dit soort verlichting wordt niet zo heet en is dus ook niet snel een brandgevaar.

Geef een reactie