Dé gids voor het huren van een toiletcabine, zo voorkom je gezeik.

Bij een bouwproject of groot feest zijn mobiel wc's onmisbaar. Hier lees je waarom en hoe je de cabines huurt.

Dé gids voor het huren van een toiletcabine, zo voorkom je gezeik.

Bij grote evenementen, bouwprojecten en privéfeesten is het huren van sanitaire voorzieningen erg belangrijk. Hoewel het dus noodzakelijk is om dit goed geregeld te hebben, wil jij je natuurlijk liever focussen op het feesten of het klussen zelf. Daarom helpen wij je graag op weg. Want wanneer heb je precies een mobiel toilet nodig, welke soorten wc’s zijn er en hoe vind je de goedkoopste toiletcabine

Wanneer heb je een mobiel toilet nodig?

1. Toilet huren voor feestje
Ga je binnenkort trouwen of geef je een groot verjaardagsfeest in de tuin, een park of andere buitenlocatie? Dan wil je natuurlijk dat jouw gasten tussen het feesten door toegang hebben tot een schoon en goed werkende wc. Een mobiel toilet huren voor 1 dag is dan de perfecte oplossing. Het imago van mobiele toiletcabines is misschien niet heel luxe of chique, maar dat zijn ze in sommige gevallen zeker wel. Het mobiele sanitair is namelijk in veel stijlen te huur. Ze zijn er van eenvoudige basisvoorzieningen tot luxe cabines met spiegels, wastafels en zelfs verlichting. Je kan door deze vele opties zelf bepalen wat het beste aansluit op jouw feest.

2. Toilet huren verbouwing
Tijdens het renoveren en verbouwen zijn toiletcabines onmisbaar. Zeker wanneer de wc’s binnenshuis worden vernieuwd is het fijn om een Dixi te huren voor 1 dag of langer. Ook als het sanitair niet tot de verbouwing behoort, maar er wel meerdere bouwvakkers in en rondom jouw huis aan het werk zijn is het goed om een extra toilet optie te hebben. Bouwvakkers brengen vaak lange dagen door op de werklocatie en het is fijn dat ze dan altijd toegang hebben tot een toilet. Door het huren van een mobiel toilet als particulier zorg je er dus voor dat zij comfortabel kunnen werken en de hygiëne op de werkplek gewaarborgd blijft.

3. Grote evenementen en festivals
Bij grote evenementen, zoals muziekfestivals, sportwedstrijden, of dorpsfeesten, is het vaak zo dat de bestaande sanitaire voorzieningen niet toereikend zijn voor het aantal bezoekers. Het huren van mobiele toiletcabines is in zo'n geval noodzakelijk om lange wachtrijen en ontevreden bezoekers te voorkomen. Vooral bij festivals die plaatsvinden op afgelegen locaties zonder vaste infrastructuur, is het huren van mobiele wc’s en andere sanitaire voorzieningen essentieel. Bij meerdaagse festivals zijn de toiletten ook op de
kampeerterreinen onmisbaar. 

Welke soorten toiletcabines kun je huren?

Er zijn verschillende soorten toiletcabines beschikbaar. Via onze website vergelijk je deze soorten cabines en zie je welke verhuurder de goedkoopste mobiele wc verhuurt. Ook zie je reviews van elke verhuurder en boek je de wc binnen twee minuten. Zo maak je gemakkelijk de beste huurdeal die aan jouw wensen voldoet. Om je alvast een idee te geven hebben we hieronder een overzicht van de meest gehuurde opties gemaakt:

1. Standaard toiletcabine
Dit zijn de klassieke mobiele wc’s die je vaak ziet op bouwplaatsen of bij evenementen. Ze zijn eenvoudig, functioneel en beschikken over de essentiële benodigdheden zoals de wc, wc-papierhouder en een urinoir. Je hebt deze standaard cabines ook met wasbakjes er in. Deze toiletten zijn ideaal voor situaties waar grote aantallen mensen op een praktische en hygiënische manier gebruik maken van sanitaire voorzieningen.

2. Luxe toiletcabines
Voor speciale evenementen zoals bruiloften of bedrijfsevenementen kun je kiezen voor luxe toiletcabines. Deze zijn breder dan de standaard mobiele wc en vaak voorzien van extra's zoals spiegels en wastafels.

3. Mindervalide toiletten
Om ervoor te zorgen dat je evenement of bouwlocatie toegankelijk is voor iedereen, zijn er ook mindervalide toiletten te huur. Deze cabines zijn ruimer opgezet en uitgerust met stevige handgrepen en zijn voorzien van een drempelloze toegang, zodat iemand in een rolstoel of rollator er gemakkelijk in kan.

4. Plaszuilen en mobiele urinoirs
Voor evenementen waar veel mannen verwacht worden, zijn plaszuilen en mobiele urinoirs een efficiënte oplossing. Ze zijn snel en gemakkelijk te gebruiken en kunnen de druk op de andere toiletten verminderen.

5. Sanitairunits en -wagens
Er zijn ook toiletwagens te huur. Deze wagens bestaan uit meerdere wc’s en zijn geschikt voor projecten waar langere tijd behoefte is aan een mobiele wc.  

In situaties waar de locatie niet beschikt over voldoende sanitaire voorzieningen, biedt het huren van een mobiele toiletcabine uitkomst. Je hebt nu een goed idee van de mogelijkheden en dankzij onze site maak je makkelijk de beste keuze. Zo regel je de juiste sanitaire voorzieningen en verloopt je evenement of project soepel.