Een nieuw begin; met deze tips verhuis je makkelijk zelf!

Een nieuwe woning is leuk en uitdagend. Met deze huur tips verloopt je verhuizing soepel en bespaar je geld.

Een nieuw begin; met deze tips verhuis je makkelijk zelf!

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Verhuizen is een leuke, maar ook uitdagende gebeurtenis. Of je nu binnen dezelfde stad blijft of naar een plek verder weg gaat, de sleutel tot een geslaagde verhuizing ligt in de voorbereiding. Om jouw spullen veilig van A naar B te krijgen, moet je bijvoorbeeld op tijd een verhuisbus huren. In deze blog geven we je praktische tips om je woningwissel soepel te laten verlopen. 

Voorbereiding

Voordat je begint met inpakken, bepaal je eerst welke spullen meegaan naar je nieuwe woning en welke spullen je niet meer nodig hebt. Dit is het ideale moment voor een grote schoonmaak van je bezittingen. Voor het weggooien van meubels zoals oude bedden of kasten is het slim om een afvalcontainer of aanhangwagen te huren. Dit zorgt ervoor dat je snel van overtollige spullen af bent en niets onnodig naar de nieuwe woning hoeft te brengen. Gebruik voor het inpakken van je spullen grote verhuisdozen en verhuiskratten. Voor kwetsbare items is het slim om verhuisdekens te huren, deze dekens beschermen tegen schade tijdens het transport. Denk ook aan spanbanden om alles goed vast te zetten in de gehuurde verhuiswagen.

Voordelen van een busje huren

  • Kostenbesparend: Vergeleken met het inhuren van een verhuisbedrijf, is het huren van een verhuisbus een erg goedkope optie.

  • Efficiëntie: Door de grote laadruimte van een verhuisbus kun je in één keer al je spullen verhuizen.

  • Flexibiliteit: Je bepaalt zelf wanneer en hoe je verhuist, zonder afhankelijk te zijn van de agenda van een verhuisbedrijf.

  • Milieuvriendelijk: Door een grotere verhuisbus te huren, hoef je minder vaak heen en weer te rijden, wat gunstig is voor het milieu.

Het huren van een busje is vaak de goedkoopste en meest efficiënte manier om je spullen te vervoeren wanneer je gaat verhuizen. De bussen zijn speciaal gebouwd voor het vervoer van dozen en meubels, dus hoef je niet vaak heen en weer te rijden.  

Welke verhuiswagen kies je?

Afhankelijk van de grootte van je inboedel, kies je uit verschillende type bussen:

  1. Bestelauto: Dit is een goede optie als je weinig spullen hebt of liever niet in een grotere verhuiswagen rijdt. Perfect voor kleine verhuizingen!

  2. Bestelbus: Een bestelbus heeft meer laadruimte dan een bestelauto, maar is nog steeds eenvoudig te besturen. Zo is deze bus geschikt voor een middelgrote verhuizing, bijvoorbeeld voor studenten of mensen met een kleinere woning. 

  3. Elektrische bestelbus: Deze bussen zijn stil en uitstootvrij, een milieuvriendelijke optie en ideaal voor een verhuizing binnen de stad.  

  4. Bakwagen zonder laadklep: De ruime bak biedt veel ruimte voor grote meubels en dozen. Geschikt voor grote verhuizingen. 

  5. Bakwagen met laadklep: De laadklep maakt het laden en lossen van zware objecten veel gemakkelijker. Zo is de wagen geschikt voor het verhuizen van zware objecten. 

Tips voor het huren van een verhuisbus

  • Kies de juiste grootte: Zorg ervoor dat de verhuisbus groot genoeg is voor je inboedel, maar niet onnodig groot, zodat je geen extra kosten maakt.

  • Reserveer op tijd: Populaire verhuisdata zoals weekends of eind van de maand kunnen snel volgeboekt zijn, dus zorg ervoor dat je tijdig reserveert.

  • Controleer de voorwaarden: Lees de verhuurvoorwaarden goed door en let op zaken zoals borg, verzekering en eventuele extra kosten voor extra kilometers.

Praktische tips: aan de slag!

Als alles is overgebracht, kan er eindelijk uitgepakt worden. Voor het inpakken en uitpakken zijn veel verhuisartikelen die het je makkelijker maken. Met een steekwagen kun je bijvoorbeeld zware dozen en meubels eenvoudig verplaatsen zonder je rug te belasten. Moet je de trap op? Dan is een trapsteekwagen een waardevolle hulp om zware objecten naar boven te tillen. Voor nog grotere uitdagingen kun je zelfs een verhuislift huren. 

Met de juiste voorbereiding en gehuurde spullen, verhuis je goedkoop en zonder al te veel stress. Succes en alvast veel woonplezier!