Vijf manieren om dierendag te besteden

Vijf manieren om dierendag te besteden

Morgen is het dierendag en dat moet gevierd worden. Hoe doe jij dat met dierendag? Geef je jouw hond elk jaar op vier oktober een bot van de dierenwinkel? Ga jij steevast op de 4e van deze maand een uur lang met je kat kroelen? Beloon jij je konijn door hem te voorzien van een verse wortel en een aai over zijn bol? Dierendag mag best weleens wat uitbundiger dan dat gevierd worden, vindt Huren.nl. Daarom hebben we vijf manieren op een rijtje gezet om eens extra bij dierendag stil te staan.

HondenfietskarHondenkar te huur

Heb je weleens gehoord van een hondenfietskar? Geen zorgen, je hoeft je hond geen moeilijke trucjes aan te leren zodat hij ineens op een eenwieler kan balanceren, een hondenfietskar is een klein aanhangertje speciaal voor achter de fiets, waar je jouw trouwe hond in kan vervoeren. Op deze manier kun je eenvoudig met de fiets op pad, zonder dat de hond thuis moet blijven of wel voor een erg lange periode naast je aan de lijn moet rennen. Huur een hondenfietskar voor een dagje en ga eropuit, fiets naar het strand of naar een mooi bos en laat jouw viervoeter een frisse natte neus halen.

Paardentrailer

Een paardentrailer kan helaas niet achterop je fiets gemonteerd worden zoals de hondenfietskar, maar om nou jouw Black Beauty op de fiets vooruit te gaan trekken is waarschijnlijk voor niemand leuk. Het is oktober, op de meeste stranden mag weer paardgereden worden, het is nu geen hoogseizoen meer. Huur een paardentrailer en neem jouw ros mee voor een heerlijke strandrit of bosrit. Laat de teugels vieren, laat de wind door de manen gaan en geniet samen met je paard van een bijzonder moment. Zijn jij en je paard niet zo van de buitenritten? Huur dan een paardentrailer en verwen jouw paard door hem of haar mee te laten doen met een mooie show.

DierenkostuumDierenkostuum

Het is vaak erg belangrijk om je een te voelen met jouw huisdier. Een hond of kat kan niet praten, maar zal wel door bepaald gedrag te vertonen, proberen te laten zien wat hij of zij voelt. Vereenzelvig je eens met je huisdier en huur een dierenkostuum. Leuk als één-tweetje met jou en je kat, maar natuurlijk ook leuk (en misschien iets minder gênant) op een thema- of verkleedfeestje. Er zijn talloze dierenkostuums die je kunt huren: met of zonder masker, wild of tam, harig of lycra. Leef een beetje en leef je uit!

Beamer/tv-scherm

Het feit dat het morgen dierendag is, betekent ook dat het weer oktober is, en de herfst flink voor de deur staat. De eerste bomen zijn al oranjerood gekleurd, hier en daar zijn de bezemwagens alvast wat blaadjes aan het vegen. Je kunt je dier wel verwennen door ‘m mee te nemen de hort op, maar misschien is het juist een extra verwenning om samen met je huisdier, op de bank, jullie lievelingsfilm te kijken. Huur een beamer, geluidsinstallatie en een beamerscherm, pop wat popcorn in een schaal en leeg een blikje dierenvoer in een bak en geniet van een groot beamerscherm van Beethoven, de Aristokatten of Finding Nemo.

Spit

Dierendag vier je met je huisdier, maar dierendag is er ook om dieren in het algemeen te vereren. En misschien is het een beetje cru, maar een van de manieren om dieren te eren is natuurlijk door ze heerlijk op te peuzelen. Nee, je hoeft Rakker de hond niet te braden, en Gizmo de kat mag ook gewoon blijven spinnen, maar wat dacht je ervan om, in de laatste hersftzonnestralen, voordat de winter alweer voor de deur staat, een varkensspit te huren en een heerlijk varkentje te roosteren? Natuurlijk kun je ook een kip of een ander dier roosteren. Het huren van een spit werkt ook heel verbroederend op een buurtfeest!

Geef een reactie