Vijf tips om een tuinfeest te laten slagen

Vijf tips om een tuinfeest te laten slagen

Bij een tuinfeest kun je aan twee dingen denken. Aan de ene kant heb je de Engelse teaparty, waarbij je zoete en hartige hapjes serveert op porseleinen etagaires en met één pink in de lucht van je thee nipt, terwijl je filosofische gesprekken houdt. Aan de andere kant heb je het bierfest, waar je met vrienden een barbecue hebt staan, daar de worsten net iets te lang op laat liggen, en de bittere smaak wegspoelt met pullen bier, terwijl meisjes in bikini’s in een opblaaszwembad poedelen. Voor allebei de tuinfeesten valt iets te zeggen. Als je ook van plan bent om een tuinfeest te geven, kun je het beste van deze twee voorbeelden combineren. Zorg allereerst voor een leuke aankleding, genoeg drankjes en hapjes en natuurlijk een gezellig, gemêleerd gezelschap. Zeker weten dat jouw tuinfeest een succes wordt? Als je de volgende vijf tips in acht houdt, is jouw tuinfeest geslaagd!

Tuinfeest geven
Tuinfeest

Weer of geen weer

Maart roert sowieso zijn staart, april doet wat ‘ie wil, prima, maar in mei, juni, juli en augustus is er alsnog kans op regen in ons kikkerlandje. Zorg daarom te alle tijden dat je gasten kunnen schuilen als het regent. Je kunt een partytent in je tuin opstellen, zodat je alsnog buiten bent, maar niet nat wordt. Heb je geen partytent, of wil je er meerdere in je tuin opzetten omdat je met een groot gezelschap bent? Dan kun je een partytent huren. Huren is altijd goedkoper dan een partytent aanschaffen, al helemaal als je ‘m maar één keer per jaar gebruikt als je een tuinfeest geeft. Een partytent huren kan bij verschillende verhuurbedrijven bij jou in de buurt.

Bier hier

Het mag je gasten natuurlijk aan niets ontbreken. Als je zelf voor de catering zorgt, is het vaak erg leuk, handig en goedkoop om een biertap te huren. Zo kunnen je gasten zelf biertjes tappen. Je neefje die net zestien is z’n eerste biertje zien tappen is natuurlijk een waardevol moment om te koesteren. Houd je een tuinfeest met vrienden? Ook dan kan een biertap niet ontbreken. Er zijn verschillende biertappen te huur. Je kunt een biertap huren die je gewoon op een tafeltje zet in je tuin (leuke tip: Zet ‘m op de fontein van het leuke waterpartijtje: een eeuwige bron van het goudgele geluksvocht is geboren). Je kunt ook grotere biertaps huren die echt een barretje vormen, vooral leuk voor de grotere tuinfeesten.

Stoelendans

Afhankelijk van wat voor sfeer je aan je tuinfeest wilt plakken, kun je zorgen voor stoelen of statafels. Als je gaat eten in je tuin, en je wilt je tuinfeest het gevoel meegeven van een romantische get-together in een rozentuin, dan kun je zorgen voor één grote lange tafel met mooie tafelrokken en stoelen. Heb je dat niet zelf? Dan kun je stoelen huren en bijvoorbeeld meerdere eettafels aan elkaar zetten, of een grote tafel huren. Wil je een ongedwongen sfeer maken waarbij je gasten gezellig kunnen kletsen terwijl ze borrelen? Dan zijn statafels ideaal. Je kunt een paar statafels huren bij verschillende verhuurders.

Stoelen tuinfeest
Stoelen voor tuinfeest

Een warm onthaal en een warm afscheid

Wil je je feestje tot in de late uurtjes laten duren? Zorg dan voor twee dingen: een briefje voor de buren en… terrasverwarming! Zorg ervoor dat je vrouwelijke gasten hun mooie zomerjurkjes kunnen blijven showen tot diep in de nacht, zorg ervoor dat je vrienden geen kippenvel vanonder hun Hawaï-shirts vertonen, en regel en terrasverwarmer. Op gas, op elektriciteit, als staander of tegen de schutting geschroefd, alles is mogelijk. Je kunt terrasverwarming huren bij verschillende verhuurbedrijven. Afhankelijk van de grootte van je tuin kun je een keuze maken uit de verschillende types terrasverwarming.

Een goed thema is het halve werk

Over Hawaï-shirts gesproken, heb je er al eens over nagedacht om een thema aan je tuinfeest te koppelen? Wil je voor één keer op verantwoorde wijze cocktails uit een kokosnoot drinken terwijl je in een rieten rokje door je tuin flaneert? Kies dan voor Hawaï als thema. Of ga toch op de romantische sfeer en creëer een tweede Victoriaans Engeland in je tuin. Inclusief ladies, dandy’s, thee met citroen en goede punch. Heb je niet de juiste aankleding in huis? Denk dan aan het huren van decoratie en thematische accessoires. Denk hierbij aan parasols, thematische afscheidingen, kamerschermen, opblaasbare palmbomen, mooi servies, noem maar op. Het huren van decoraties en thematische aankleding kan bij veel verschillende verhuurbedrijven. Via Huren.nl vind je snel en gemakkelijk het verhuurbedrijf bij jou in de buurt.

Geef een reactie