Voordelig een auto huren, hoe doe je dat?

Voordelig een auto huren, hoe doe je dat?

Dat duurzaam leven en besparen op zoveel mogelijk de trend is van tegenwoordig dat VW golf hurenmag duidelijk zijn. Het huren van een auto is dan ook goed voor het milieu (je deelt de auto met je medemens, je gebruikt hem alleen als je hem nodig is), maar door slim te huren kun je nog meer besparen, en dat is in een tijd van nu natuurlijk geen overbodige luxe. Op Huren.nl kun je de autoverhuurbedrijven eenvoudig vergelijken. Hieronder vind je handige en eenvoudige tips zodat je goed voorbereid de geschikte auto kunt huren.

Een verhuurder met zestig vestigingen of de kleine ondernemer kiezen?

Huurauto op Huren.nlVeel mensen zijn geneigd om zonder te twijfelen en zonder te vergelijken voor de grote verhuurbedrijven te kiezen. Dat is ook begrijpelijk: je kent de naam van reclames, je hebt anderen op de snelweg zien rijden met stickers van hetzelfde verhuurbedrijf op de zijkanten, dat komt betrouwbaar over, en dat is waarschijnlijk ook zo. Maar onthoud wel dat de kleinere verhuurbedrijven vaak goedkoper kunnen zijn, en zonder dat jij er bewust van was, hartstikke dicht bij jou in de buurt kunnen zitten.

  • Tegen: grote verhuurbedrijven beschikken in de meeste gevallen ook over grote wagenparken. Dat betekent dat je meer keus hebt. Ook is het vaak mogelijk om de huurauto bij een andere locatie in te leveren.
  • Voor: een klein autoverhuurbedrijf is vaak voordelig. Je kunt er vaak terecht voor het huren van een personenauto voor niet meer dan dertig euro per dag inclusief verzekering en meer!
  • Goed om te weten: bij grote verhuurbedrijven zie je vaak op de website een plaatje van het desbetreffende huurautootje dat jij gaat huren. Vaak is dit slechts een voorbeeld van een auto met overeenkomstige specificaties. Wil je er zeker van zijn dat je een specifiek model krijgt, kies dan voor een kleiner verhuurbedrijf, of neem contact op met de grotere jongens.

De voorwaarden van de verhuurders zijn nooit overbodig

Grote, schreeuwende teksten, aantrekkelijke kleurtjes, leuzen in grappige wolkjes, Auto huren.nlnatuurlijk komt het aantrekkelijk over, maar lees altijd goed de kleine lettertjes. Vrijwel alle verhuurbedrijven van auto’s hebben op hun website een stukje staan over de voorwaarden. Ook kun je dit vaak lezen bij de door jou gekozen huurauto op de website.

  • Wist je dat het bij sommige verhuurbedrijven mogelijk is om een huurauto kilometervrij te huren? Als je veel met de huurauto gaat rijden, kan dit erg voordelig zijn: anders moet je namelijk per gereden kilometer nog een bepaald bedrag bovenop de huurprijs betalen. Soms kan het ook zijn dat de verhuurder een voordelig ‘starttarief’ aanbiedt, met bijvoorbeeld 100 vrije kilometers. Let op: lees altijd ook hoe duur het is als je dit aantal vrije kilometers overschrijdt!
  • Veel verhuurbedrijven bieden interessante extra’s aan. Soms krijg je accessoires zelfs gratis mee als je een huurauto bij dat bedrijf uitkiest! Als je wel een beetje extra moet betalen, let dan goed op: is het bedrag een totaalbedrag of geldt het per week of per dag? Bij extra’s die je kunt huren kun je denken aan GPS-systemen, kinderzitjes, en verzekeringen zoals WA-verzekering.

Huur verstandig: vergelijk acties en kortingen

Luxe auto hurenNaast de vaste voorwaarden die gelden, kan het zijn dat autoverhuurbedrijven aantrekkelijke acties en kortingen geven. Keer dan ook niet altijd gelijk de rug naar de wat duurdere, grotere verhuurbedrijven. Het kan zijn dat ze net een actie hebben lopen die aantrekkelijk is voor jou en de situatie waarin jij verkeert.

  • Hoe langer de huurperiode, hoe lager de huurprijs kan zijn. Soms is het huren van een auto voor een week ook goedkoper dan zes dagen, omdat er voordelige weekprijzen en/of weekendprijzen gehanteerd worden (let op: het kan ook juist duurder zijn om in het weekend te huren)
  • Studenten en andere specifieke doelgroepen kunnen vaak kortingen verwachten
  • Huur in het laagseizoen: dat kan voordelig uitpakken
  • Sommige verhuurbedrijven geven korting als je een auto huurt waarop reclame staat voor het verhuurbedrijf.

Geef een reactie