Maak huis en tuin klaar voor de lente!

Maak huis en tuin klaar voor de lente!

downloadHeb jij het al gemerkt? Het is lente! De zon komt af en toe voorzichtig om de hoek kijken en ook het groen komt weer tot leven. Na de wintermaanden in huis te hebben doorgebracht, kunnen we straks de deuren weer lekker open zetten en genieten van het frisse lenteweer. Vooor de grote voorjaarsschoonmaak en de tuin moet natuurlijk zomerklaar worden gemaakt. Hoe pak je dit aan? Lees het hieronder!

Aan slag in de tuin

Als je een terras hebt, is alleen het buitenzetten van de tuinstoelen niet genoeg. Om echt heggenschaar hurenvan je terras te kunnen genieten, moet deze natuurlijk lekker schoon zijn. Dit doe je zonder enige moeite met een hogedrukspuit. Last van onkruid tussen de tegels? Dit ga je te lijf met een onkruidborstel. Vervolgens kun je aan de slag met het snoeiwerk. Huur een kettingzaag voor het snoeien van kleine boompjes en een heggenschaar voor een strakke heg. Wil je je tuin van grote stukken onkruid of andere begroeiing ontdoen en tegelijkertijd struikgewas langs muren wegmaaien. Ga dan aan de slag met een bosmaaier.

De voorjaarsschoonmaak: welke hulpjes huur je in?

hogedrukreiniger hurenDe grote schoonmaak in huis is uitgebreider dan alleen stoffen en stofzuigen. Huur een ladder of steiger en maak je dakgoten schoon. Heb je last van hardnekkig vet of vuil in de keuken of ergens anders? Pak dit dat aan met een stoomreiniger. Wist je trouwens dat je met een stoomreiniger ook kleding, meubels, gordijnen, vloerkleden en tapijten kunt reinigen? Voor het desinfecteren van vloeren (tegel, beton, hout, parket of zeil) kun je het beste een schrobmachine huren. Succes! ordat het zover is moet er nog wel het één en ander gebeuren. In huis is het namelijk tijd v

Reageren is niet mogelijk.