Klaar voor de voorjaarsschoonmaak?

Klaar voor de voorjaarsschoonmaak?

voorjaarsschoonmaak huren.nlNa ons een winter lang in huis te hebben verstopt, kunnen we inmiddels voorzichtig
genieten van de eerste zonnige dagen en het leven dat buiten weer op gang komt. Vaak steken we in de lente massaal de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag om ons huis en onze tuin zomerklaar te maken. We wissen de sporen van de winter uit, zodat we straks kunnen genieten van een fris huis en een nette tuin. Daarom hieronder een paar handige schoonmaaktips!

Je huis weer spik en span

In de winter heb je vast wel eens een stofzuiger en een stofdoek door het huis gehaald, maar tijdens de grote schoonmaak pak je, de naam zegt het al, iets groter uit. Verkleurde muren worden opnieuw gewit, tapijten en gordijnen worden grondig gereinigd en misschien wil één van de kids een nieuw behang. Voor schilderen en behangen is een kamersteiger ideaal, voor de vlekken in je tapijt huur je een tapijtreiniger, een stoomreiniger zorgt voor de hygiënische reiniging van je gordijnen en stoffen bekleding en een schrobmachine is geschikt voor het desinfecteren van je vloeren. Het voordeel van huren is dat je geen hoge aanschafkosten betaalt en ook geen ruimte hoeft vrij te maken voor de opslag van dit soort machines.

Maak je tuin zomerklaar!

tuinieren voorjaarOok in de tuin moet het één en ander gebeuren. Met een bladblazer blaas je los blad en ander tuinafval eenvoudig naar een hoek in de tuin, bijvoorbeeld naar een groenafvalcontainer. Wil je weer kunnen genieten van je terras? Huur dan een hogedrukreiniger (koud water) voor het reinigen van de tegels. Deze kun je overigens ook gebruiken voor het schoonspuiten van je gevel. Tenslotte kun je een onkruidbrander of een onkruidborstel huren voor het verwijderen van onkruid en groene aanslag. Zet ‘m op!

Reageren is niet mogelijk.