Waarom zou je huren?

Waarom zou je huren?

Het is dé vraag die zowel bij particulieren als bij bedrijven vaak de kop opsteekt. Een nieuw product nodig? Kun je het dan beter huren of toch maar gelijk aanschaffen? Aangezien er talloze producten in schuren en opslagruimten liggen te vergaan, omdat ze ooit gekocht, en maar één keer gebruikt zijn, vindt Huren.nl dat het hoog tijd is om de voordelen van het huren van producten op een rijtje te zetten.

De voordelen van huren

Hierboven in de introductie hebben we gelijk al een belangrijk probleem aangestipt: er liggen zoveel producten te verpieteren in stallingen, opslagruimtes, schuurtjes en vlieringen, dat vinden wij van Huren.nl best zonde! Misschien is de belangrijkste reden voor het huren van producten niet voor ons van belang: niet voor de consument en ook niet voor het bedrijf, maar voor het milieu! Er zijn zo veel producten, van boor tot bestelbus, die onnodig aangeschaft worden, dat het veel efficiënter en ecologisch verantwoorder is om samen te delen. Een huurauto is een soort collectief eigendom. Je kunt er gebruik van maken wanneer je wilt, en je deelt het met vele andere mensen, terwijl de verhuurder voor het onderhoud zorgt!
Ook de voordelen voor de bedrijven en particulieren zelf liegen er niet om:

  • Kosten besparen: als je iets niet bezit, hoef je er ook geen onderhoudskosten voor te betalen. Er zit een beetje in de huurprijs inbegrepen, en daarom kan de verhuurder ervoor zorgen dat alles wat je huurt prima onderhouden is.
  • Advies en service op maat: er zijn talloze verhuurbedrijven verspreid door ons land, waarvan velen met veel verschillende vestigingen. Daarom is er altijd wel een verhuurder bij jou in de buurt, die de juiste service biedt: vaak komt het verhuurbedrijf het product tot aan de deur brengen, en weet de verhuurder je ook nog te voorzien van deskundig advies over de huurproducten.
  • Juiste spullen: had je die boor nou maar nooit gekocht, hij was alleen te gebruiken voor die ene klus, en nu heb je weer een boor nodig, maar heb je niet de goede in huis. Huren dan maar! Altijd precies de juiste materialen/producten voor jouw klus.
  • Veilige spullen: net zoals dat je niet voor het onderhoud hoeft te zorgen, hoef je ook niet elke twee jaar een nieuwe bestelbus of auto aan te schaffen: veel verhuurbedrijven hebben de nieuwste en beste producten te huur, voor een voordelige prijs. Bovendien zorgt het verhuurbedrijf dat de producten gekeurd zijn en aan de nodige eisen voldoen.

Huren voor bedrijven

De voordelen van het huren van producten zijn verstrekkend, zo ook voor bedrijven. Veel bedrijven hebben een groot wagenpark, want: ‘stel je voor’. Maar dit verhoogt de onderhoudskosten, zorgt voor een onevenredige kostenpost en is eigenlijk onnodig. Door te huren wanneer dit nodig is, kun je veel kosten besparen! Er zijn veel verhuurbedrijven waarbij je bestelwagens kunt huren waar geen reclame op staat, dus dat hoeft ook geen probleem te zijn. Huren.nl hoopt dat de huurtrend zich doorzet en dat we op een gegeven moment kunnen zeggen: ‘huren, het nieuwe kopen’!

Geef een reactie