Wat heb je nodig om jouw Sinterklaasfeest te laten slagen?

Wat heb je nodig om jouw Sinterklaasfeest te laten slagen?

PaardHet aanstaande weekend is het zover: hij komt! Dit keer met zwarte piet exclusief oorringen, maar Sinterklaas zelf zal er, altijd, elk jaar weer zijn. Verspreid door het land worden er al lootjes getrokken en kartonnen dozen opgespaard om surprises van te maken. Er wordt van vader op zoon uitgelegd hoe papier-maché gemaakt wordt, en de gedichten worden her en der al opgesteld. De kinderen van Nederland wachten in spanning af: wat zal dit jaar in het schoentje te vinden zijn? Ga je zelf Sinterklaas vieren dit jaar? Lees hieronder dan meer over de vier dingen die onmisbaar zijn tijdens het Sinterklaasfeest, en lees meer over het huren van deze dingen.

Sinterklaas

Allereerst is daar natuurlijk Sinterklaas zelf. De beste man komt aan op 16 november dit jaar. Natuurlijk wordt dit weer uitgezonden op televisie. De dag erna laat hij zich op andere plaatsen ook zien. Wil je graag dat Sinterklaas jouw school, vereniging of huis komt bezoeken, maar is Sinterklaas zelf druk en zijn alle hulpsinterklazen ook elders? Dan kun je een Sinterklaaskostuum huren, huur de beste tabberd en vindt op Huren.nl het verhuurbedrijf dat het meest bij jou in de buurt zit. Denk eraan: rond vijf december willen veel mensen zich verkleden als Sinterklaas, zorg er dus voor dat je, als dit mogelijk is, ruim op tijd het Sinterklaaskostuum wat je wil huren reserveert.

PietZwarte piet

Elk jaar wordt de discussie weer heviger gevoerd, moet zwarte piet zwart zijn of niet? Hoe het ook zij, het klassieke pietenpak zal altijd blijven, of piet nou een regenboog piet, zwarte piet of andere piet is. Deze trouwe knecht is onmisbaar, hij zorgt voor de grappen en grollen, de kunstjes en plagerijtjes, maar vooral: voor de pepernoten! Op Huren.nl hebben we de verhuurders waar je (zwarte) pietenkostuums kunt huren verzameld. Let op: het verschilt vaak per verhuurder wat allemaal bij het pak hoort: soms kan het zijn dat je bijvoorbeeld voor een zwarte maillot moet zorgen (of voor een roze, groene, blauwe of paarse natuurlijk).

PepernotenPaard van Sinterklaas

Sinterklaas is een oude man. Hoe oud precies, dat weet niemand eigenlijk. Waarschijnlijk weet de goedlachse goedheiligman het zelf ook niet meer zo goed. Wat oudere mensen wel vaker hebben, is dat ze niet zo goed meer ter been zijn. Sinterklaas op een scootmobiel staat wat armetierig, dus daarom heeft hij een schimmel, Amerigo genaamd. Wil jij dit jaar ook het paard van Sinterklaas op jouw feestje? Dan kun je de schimmel huren! In sommige gevallen kun je ook een hulpsinterklaas erbij huren, maar los een wit paard huren kan vaak ook. In de meeste gevallen is er een begeleider bij, die, indien gewenst, als piet verkleed kan gaan.

Pakjesboot 12

Bij de jaarlijkse landelijke intocht van Sinterklaas komt de goedheiligman binnenvaren met Pakjesboot 12, dit is elk jaar weer dezelfde boot. Wist je dat je deze stoomboot zelf ook kunt huren? Natuurlijk niet op de dag van de intocht zelf, maar alle andere dagen wel. Wil jij ook een pakjesboot huren waar Sinterklaas met zijn pieten mee kan varen om bijvoorbeeld de kinderen van een school te verrassen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen om een bootje te huren zoals een sloep of een salonboot!Naamloos

Geef een reactie