Wat kost een afvalcontainer? Huren.nl legt uit

Wat kost een afvalcontainer? Huren.nl legt uit

Wat kost een afvalcontainer?

afvalcontainer blog

Verbouwing? Tuin onder de schop? Renovatie? De kans is groot dat je dan een afvalcontainer moet huren om het afval in te dumpen en het te laten ophalen en recyclen door het verhuurbedrijf. Maar wat kost zo’n afvalcontainer nou eigenlijk, en waarom verschillen die prijzen zo enorm? De goedkoopste afvalcontainer kost rond de €70,-, terwijl de duurste wel bijna €500,- kost! Huren.nl legt je graag uit hoe dat komt.

Hoe wordt de prijs bepaald?

Zoals in de vorige alinea uitgelegd wordt, betaal je het verhuurbedrijf voor het recyclen/verwerken van het afval. Een groot deel van de prijsbepaling hangt dus af van de moeite die het de verhuurder kost om het afval te recyclen. Daarnaast verschilt de prijs ook per grootte van de afvalcontainer die je huurt. Er zijn afvalzakken van 1m3, maar ook afvalcontainers van 3m3, 4m4, 6m3, 9m3 en 10m3. Open afvalcontainers zijn vaak goedkoper om te huren dan gesloten containers. Hieronder zie je welk afval het makkelijkst te recyclen (en dus het goedkoopst) is, oplopend naar het afval dat het moeilijkst is om te verwerken.

De prijs die achter de afvalsoort vermeld staat is een gemiddelde, en op basis van een afvalcontainer van 3m3.

Wat is handig om te weten?

De prijs die genoemd wordt op de meeste websites van verhuurbedrijven van afvalcontainers is een vaste prijs. Je betaalt dus niet per week, per dag of per maand, maar  één bedrag, die goed is voor het brengen en ophalen van de container, en voor het recyclen/verwerken van het afval. Let op of de BTW ook alvast berekend is in de prijs!

Rode afvalcontainer

Geef een reactie