Hét watersportseizoen

Benieuwd door welke watersport jij je als een vis in het water voelt? Huur je materialen en probeer goedkoop verschillende workouts!

Hét watersportseizoen

Voor de echte watersportliefhebber is het natuurlijk altijd watersportseizoen. Of het nu hoogzomer is of de bladeren van de bomen vallen, het water roept altijd. Voor een andere grote groep mensen zijn wateractiviteiten echter alleen leuk met aangename temperaturen. Voor deze vakantie-watersporters is de zomer de perfecte tijd om het water op te gaan en zich onder te dompelen in een wereld van watersport.

In tegenstelling tot de vaste watersporters, kopen de meeste mensen die voor een dagje actief zijn op het water hun spullen niet. Ze huren de benodigdheden liever en dat is een slimme keuze. Huren biedt namelijk de flexibiliteit om goedkoop verschillende workouts uit te proberen, omdat je niet vastzit aan kosten voor het kopen van materialen. Bovendien heb je de vrijheid om te ontdekken wat je echt leuk vindt, voordat je je vastlegt op één specifieke sport.

Er zijn veel activiteiten op het water om uit te kiezen. Hieronder een klein overzicht met mogelijke water workouts om je wat inspiratie te geven:

Waterfietsen 

Een waterfiets is een eenvoudig vaartuig waarmee je op eigen kracht over het water beweegt. Door te trappen, zoals op een gewone fiets, glij je over het water. Dit maakt de waterfiets ideaal voor rustige en ontspannen tochtjes op meren of andere kalme wateren. Sommige waterfietsen zijn voorzien van een kleine glijbaan, zo kun je voor verfrissing met een plons het water in. Vooral voor kinderen maakt de glijbaan de activiteit nog leuker. 

Roeien 

Roeien is een sport waarbij je in een smalle roeiboot, aangedreven door roeispanen, over het water beweegt. Dit kan zowel recreatief als competitief worden gedaan. Naast dat het leuk is, word je erg fit van deze workout!

Waterskiën 

Waterskiën is een uitdagende sport waarbij je op ski's over het water wordt getrokken door een snelle motorboot. Het vereist balans, kracht en coördinatie om staande te blijven op het meer of de zee. Beginners kunnen starten met twee ski's, terwijl gevorderden vaak op één monoski overstappen.

Jetskiën 

Jetskiën is een spannende watersport waarbij je op een kleine, motorisch aangedreven waterscooter over het water scheurt. Jetski's zijn wendbaar en snel, waardoor ze ideaal zijn voor korte, krachtige ritten en het uitvoeren van sprongen en bochten op het water.

Zeilen 

Zeilen is avontuurlijk en veelzijdig. Je gebruikt de wind om de zeilboot over het water te navigeren. Het vereist kennis van windrichtingen, zeiltechnieken en teamwork, vooral in grotere boten. Als je meer houdt van wat minder inspanning tijdens het varen, is een sloep huren iets voor jou. Sloepverhuur is in verhouding met andere motorboten goedkoop en makkelijk te besturen, een ideale optie voor een beginnende water liefhebber. 

De meeste wateractiviteiten zijn het leukste in teamverband, trommel je vrienden of familie deze zomer dus op om samen met jou een spetterende dag op het water te beleven. Of je nu kiest voor een rustige middag op de waterfiets, een sportieve dag waterskiën, of een avontuurlijke zeiltocht, het Nederlandse waterlandschap biedt voor ieder wat wils. Huren is daarbij de perfecte manier om je vrije tijd optimaal te benutten zonder aan hoge kosten vast te zitten. Ontdek welke water workout het beste bij je past en geniet van de leuke dagen!