Zelfzorgmiddelen nodig?

Zelfzorgmiddelen nodig?

Wat zijn zelfzorgmiddelen eigenlijk? Althans deze vraag zal voor menigeen opkomen. Zorghulpmiddelen Kortweg zijn het de hulpmiddelen die we kennen als we fysiek (even) minder uit de voeten kunnen of op een andere manier ondersteunend materiaal op zorgvlak nodig hebben.

Je breekt je voet of been en na verloop van tijd mag je op krukken rondlopen. Maar ook het gegeven dat je herstellende bent van een heftige operatie en je mag wel lopen, maar je evenwicht is bijvoorbeeld nog niet optimaal. Dan kan een looprek of rollator ideaal zijn. En zelfs de scootmobiel of rolstoel kan dan tijdelijk een prima oplossing zijn.
Voor oma of opa? Verre van en zet je er maar overheen, want een dergelijk apparaat maakt je mobiel en dat willen we toch allemaal zijn. En is het niet de immobiliteit dan kan het de huid zijn waar je last van hebt. Met een speciale daglicht therapielamp kan een huidaandoening verholpen worden. Mogelijk moet je misschien thuis uitzieken van de chirurg en heb je een speciaal bed nodig of is er een blijde gebeurtenis en moet je baby goed gewogen worden.

Kortom, je kunt het zo gek niet noemen of je hebt binnen de groep “zorghulpmiddelen” iets tijdelijk nodig. De vraag is dan of je het aan moet schaffen of is het voor het korte gebruik handiger om het te huren? Die afweging kan je alleen zelf maken, maar als het een eenmalige gebeurtenis is, dan kom je met huren een stuk beter uit … en niet alleen financieel. Je kunt immers over het nieuwste en beste materiaal beschikken en je wilt geen gedoe met apparaten, want daar staat je hoofd niet naar en wil je je ook geen zorgen over hoeven maken. Als je die materialen dan ook nog enigszins in de buurt kunt huren en prijzen kunt vergelijken, dan is de keuze meestal snel gemaakt.

Geef een reactie