Zet de bloemetjes maar buiten!

Zet de bloemetjes maar buiten!

Ben je naar de Keukenhof geweest om de ruim 7 miljoen bloemen in bloei te bewonderen? Wie weet ben je dan wel geïnspireerd geraakt door de variatie aan bloemsoorten en de vrolijke kleuren en heb je besloten dat jouw eigen tuin ook wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Woon je in de buurt van Leeuwarden en bezoek je ieder jaar op tuinieren huren.nlHemelvaartsdag de bloemetjesmarkt? Misschien kom je dan terug met een paar mooie bloemen, planten en zelfs wat graszoden en wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Waar laat je al het tuinafval? En hoe kun je het werk plezieriger maken? Je leest het hieronder!

Aan de slag met je groene vingers

Ook als je geen groene vingers hebt, kun je prima in de tuin werken. Helemaal door gebruik te maken van handige hulpmiddeltjes. Als je nieuwe planten en bloemen in de tuin zet, kom je hoogstwaarschijnlijk behoorlijk wat losse bladeren en ander tuinafval tegen dat in de winter is blijven liggen. Het afvoeren van tuinafval kun je met je handen doen als het om kleine hoeveelheden gaat, maar je zult zien dat als je even bezig bent je al snel een aardige berg afval verzameld hebt. Dit breng je gemakkelijk met een kruiwagen naar een groenafvalcontainer. Wil je behalve bloemen planten ook een nieuw gazon aanleggen? Verwijder dan eerst de oude zoden middels een graszodensnijder of een tuinfreesmachine. Het aandrukken van de nieuwe zoden doe je met een tuinwals.

Trampoline ingraven of zwembad aanleggen?

Naast bloemen planten en een grasveld aanleggen, zijn er natuurlijk ook andere manieren op je tuin een nieuw tintje te geven. Lijkt het je heerlijk om te kunnen zwemmen in je eigen achtertuin? Of vragen de kids al maanden om een trampoline en wil je deze zo veilig mogelijk installeren? Dan zal er een gat gegraven moeten worden. Met een metaaldetector of een leidingdetector check je of er iets in de grond zit op de plek waar je wilt gaan graven. Blijkt dit niet het geval te zijn? Ga dan aan de slag met het graven van het gat. Voor een trampoline is een minigraafmachine voldoende. Voor het zwembad heb je het grotere geschut nodig en huur je een bandengraafmachine. Nadat het gat gegraven is, zit je natuurlijk met een hoop zand. Huur hiervoor een grondafvalcontainer. Een stappenplan voor het ingraven van een trampoline vind je hier!

Reageren is niet mogelijk.