Hé vakantieganger! Zo vier je de zomer!

Op pad gaan en nieuwe plekken ontdekken kan deze vakantie op allerlei manieren. We geven je graag wat inspiratie over wat er deze zomer te doen is en hoe je de mooiste reisavonturen beleeft.

Hé vakantieganger! Zo vier je de zomer!

Eindelijk is het zover: zomervakantie en het echte vakantiegevoel. We hebben er even op moeten wachten, dus laten we er dubbel en dwars van genieten. Misschien heb je jouw reis naar een ver land al ruim van tevoren geboekt en tot in detail uitgedacht. Of misschien heb je nog geen vaste plannen, omdat je liever last minute bedenkt wat je gaat doen. Check in beide gevallen de onderstaande tips zodat je niets vergeet en er een onvergetelijke zomer van kan maken!

Toeren met de auto

Met dit mooie weer kun je natuurlijk niet binnen blijven zitten. Dus hup, huur een auto en ga lekker toeren door Nederland of heel Europa. Een roadtrip is een geweldige manier om je vrije dagen door te brengen. Bezoek pittoreske dorpjes, natuurgebieden en bruisende steden. Hang een caravan of vouwwagen achter je personenauto en je kunt alle spullen die je nodig hebt meenemen terwijl je gaat en staat waar je maar wilt. Zo kan je bijvoorbeeld spontaan beslissen waar je de nacht doorbrengt. Vergeet niet om een goede reisgids door te nemen en een lijst te maken van bezienswaardigheden die je niet wilt missen.

Varen in de natuur

Hou je meer van varen? Ga dan voor een sloep of een kano en maak tochten dwars door de natuur. Nederland heeft prachtige waterwegen die perfect zijn voor een ontspannen dagje varen. Denk aan de Friese meren, de Biesbosch of de Vechtstreek. Voor een avontuurlijke overnachting kun je een kampeertent of een tipitent huren en kamperen op een van de vele campings langs het water. Vergeet niet om 's avonds bij het kampvuur te zitten en te genieten van de sterrenhemel.

Fietsvakantie

Hou je meer van fietsen? Maak er dan een typisch Nederlandse fietsvakantie van! Nederland heeft een uitgebreid netwerk van fietsroutes die je langs de mooiste plekken van het land voeren. Huur een goede fiets en eventueel fietstassen voor je bagage. Plan een route die past bij jouw wensen en trap langs de kust, door de bossen of door pittoreske dorpjes – de fietsroutes zijn eindeloos.

Nog meer tips!

Vakantie om nooit te vergeten

De nieuwe herinneringen die je hebt gemaakt met de mensen om je heen, wil je natuurlijk niet vergeten. Leg je reis daarom vast met een spiegelreflexcamera of een onderwatercamera als je van plan bent om te gaan snorkelen of duiken. Zo heb je blijvende herinneringen en kun je anderen laten zien welke mooie plekken jullie hebben bezocht.

Thuis vakantie vieren

Ben je van plan om lekker thuis te blijven deze zomer? Scoor dan een opblaasbaar zwembad + een barbecue en maak er een zomers feestje van! Een opblaasbaar zwembad zorgt voor verkoeling op hete dagen en is altijd een hit bij kinderen. Nodig vrienden en familie uit voor een gezellige barbecue in de tuin en geniet samen van de zomeravonden. Vergeet niet om leuke muziek op te zetten en misschien wat spelletjes te bedenken voor extra vermaak.

Voorbereiding is het halve werk

Of je nu op reis gaat of thuis blijft, een goede voorbereiding is essentieel. Maak een checklist van alles wat je nodig hebt en begin op tijd met het inpakken van je spullen. Zorg voor de juiste reisdocumenten, verzekeringen en eventuele vaccinaties als je naar het buitenland gaat. Vergeet ook niet om je huis goed achter te laten: laat bijvoorbeeld een buur of familielid de planten water geven en de post ophalen.

Welke manier je ook kiest om je zomer door te brengen, deze zomer wordt er een om nooit te vergeten. Geniet ervan!